Αύγουστος 23: Αλλαγές στην κύρια γραμμή S-Bahn του Μονάχου

S-Bahn Μόναχο - Η Στρατηγική Δημόσιων Μεταφορών 2030 της Βαυαρίας

Η κύρια γραμμή S-Bahn στο Μόναχο θα κλείσει τον Αύγουστο με υπηρεσίες αντικατάστασης σιδηροδρομικών γραμμών και αλλαγές στα δρομολόγια. Ακολουθούν οι γραμμές και οι εναλλακτικές λύσεις

Τον Αύγουστο δεν θα επηρεαστούν μόνο οι υπόγειες γραμμές U3 και U6, αλλά και η κύρια γραμμή S-Bahn.

Καθώς η Deutsche Bahn (DB) θέτει σε λειτουργία την πλατφόρμα Laim και πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, οι επιβάτες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα και υπηρεσίες αντικατάστασης σιδηροδρομικών γραμμών (SEV).

Κλείσιμο της κύριας γραμμής S-Bahn του Μονάχου τον Αύγουστο – SEV και αλλαγές στο πρόγραμμα δρομολογίων

Από την Παρασκευή, 11 Αυγούστου (22:30), έως τη Δευτέρα, 21 Αυγούστου (04:40), η κύρια γραμμή του S-Bahn του Μονάχου μεταξύ Pasing και Ostbahnhof θα παραμείνει κλειστή, σύμφωνα με ανακοίνωση της DB.

Οι γραμμές θα λειτουργήσουν ως εξής:

Η S1 εκτελεί δρομολόγια μόνο από/προς το Hauptbahnhof. Μεταξύ Moosach και Hauptbahnhof, τα τρένα του S-Bahn εκτελούν δρομολόγια χωρίς ενδιάμεσες στάσεις. Ορισμένα τρένα ξεκινούν/τερματίζουν ήδη στο Feldmoching (U2).

Το S2 West εκτελεί δρομολόγια μόνο κάθε μισή ώρα και από το Obermenzing χωρίς ενδιάμεση στάση προς το Heimeranplatz (U5). Υπάρχει λεωφορείο μεταξύ Altomünster και Dachau στις τακτικές ώρες.

Το S2 Ost εκτελεί δρομολόγια μόνο μεταξύ Erding και Ostbahnhof ή Leuchtenbergring. Τις καθημερινές, τα τρένα S2 συνεχίζουν ως S7 από το Ostbahnhof προς την Kreuzstraße.

Το S3 ακυρώνεται μεταξύ Pasing και Ostbahnhof.

Το S4 West εκτελεί δρομολόγια από το Pasing χωρίς ενδιάμεση στάση προς το Hauptbahnhof.

Το S4 East ακυρώνεται εντελώς τα Σαββατοκύριακα και στις 15 Αυγούστου. Τις υπόλοιπες ημέρες, τα τρένα ξεκινούν/τερματίζουν στο Ostbahnhof και γίνονται εκεί S3 προς Holzkirchen.

Το S6 ακυρώνεται μεταξύ Pasing και Ostbahnhof.

Το S7 ακυρώνεται μεταξύ Hackerbrücke και Giesing/Perlach. Στις 14 και από τις 16 έως τις 18 Αυγούστου, το S7 ακυρώνεται μεταξύ Hackerbrücke και Ostbahnhof.

Το S8 ακυρώνεται μεταξύ Pasing και Hauptbahnhof. Μεταξύ Ostbahnhof και Hauptbahnhof (γραμμές 5-10), τα τρένα θα κυκλοφορούν χωρίς ενδιάμεση στάση μέσω Südring. Επιπλέον, η στάση στο Leuchtenbergring ακυρώνεται.

Λόγω εργασιών σε σηματοδότες, θα υπάρξουν επιπλέον SEV στις γραμμές S4, S6, S8 μεταξύ Pasing και Geltendorf/Tutzing/Herrsching κατά τη διάρκεια της νύχτας 14/15 Αυγούστου.

Σιδηροδρομική υπηρεσία αντικατάστασης (SEV) μεταξύ Pasing και Hauptbahnhof και ενισχυμένη υπόγεια γραμμή U5

Κατά τη διάρκεια του κλεισίματος, η Deutsche Bahn σχεδιάζει να καθιερώσει υπηρεσία αντικατάστασης σιδηροδρομικών γραμμών κάθε 10 λεπτά μεταξύ Pasing και Hauptbahnhof.

Μεταξύ Hauptbahnhof και Ostbahnhof, οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιούν την υπόγεια γραμμή U5 κάθε 5 λεπτά.

Εναλλακτικές λύσεις για το SEV είναι η περιφερειακή συγκοινωνία μεταξύ Pasing και Hauptbahnhof και μεταξύ Ostbahnhof και Hauptbahnhof καθώς και η γραμμή 19 του τραμ.

Οι επιβάτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το μετρό U2 προς Feldmoching (S1), Giesing (S3/S7) και Trudering (S4/S6), το U3 προς Moosach (S1), το U5 προς Heimeranplatz (S2) και προς Neuperlach (S7) καθώς και το U6 προς Harras (S7).

Αλλαγές στα δρομολόγια και τις νύχτες πριν και μετά το κλείσιμο

Κατά τη διάρκεια της ανανέωσης, θα υπάρξουν αλλαγές στα δρομολόγια και τις νύχτες πριν και μετά το κλείσιμο της κύριας γραμμής.

Από τις 4 έως τις 10 Αυγούστου και από τις 21 έως τις 24 Αυγούστου, δεν θα υπάρχουν προαστιακά τρένα μεταξύ Ostbahnhof και Hackerbrücke από τις 22.30 περίπου μέχρι την έναρξη των δρομολογίων την επόμενη ημέρα.

Τα τρένα θα ξεκινούν/τερματίζουν νωρίτερα και θα λειτουργούν υπηρεσίες σιδηροδρομικής αντικατάστασης.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης