Το χωριό στη Γερμανία που είναι συνδεδεμένο με το διάστημα

Το Wettzell είναι ένα μικρό χωριό στο δάσος της Βαυαρίας. Περίεργες, μεγάλες λευκές τηλεσκοπικές ομπρέλες υψώνονται στον ουρανό στα πράσινα λιβάδια στην άκρη του χωριού. Ανήκουν στο Παρατηρητήριο Wettzell, το οποίο γιορτάζει τώρα την 50ή επέτειό του.

Αρχικά, το Ινστιτούτο στο Taunus επρόκειτο να αποκτήσει ένα νέο σύστημα μέτρησης απόστασης με λέιζερ. Υπήρχαν όμως ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των πτήσεων, επειδή το φως λέιζερ μπορεί να τυφλώσει τους πιλότους.

Έτσι, επιλέχθηκε ο Βαυαρικός Δρυμός εκείνη την εποχή.

Αρχές στο καταφύγιο

Το 1972, το πρώτο σύστημα μέτρησης εγκαταστάθηκε στα περίχωρα του Wettzell στην περιοχή Cham. Αρχικά σε ένα απλό καταφύγιο με κινητή στέγη.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 κατασκευάστηκε το ραδιοτηλεσκόπιο με την τεράστια λευκή οθόνη, ορατή από μακριά, και αργότερα πολλές άλλες περίπλοκες συσκευές μέτρησης, όπως ένα νεότερο σύστημα λέιζερ. Το παρατηρητήριο λειτουργεί από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Χαρτογραφίας και το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Σήμερα, το Wettzell είναι ένα από τα σημαντικότερα παρατηρητήρια στον κόσμο.

Χωρίς τη Wettzell, κανένα σύστημα πλοήγησης δεν θα λειτουργούσε

Χωρίς αυτά τα συνεχή δεδομένα μέτρησης, τα συστήματα πλοήγησης σε αεροπλάνα και αυτοκίνητα, για παράδειγμα, δεν θα λειτουργούσαν αξιόπιστα.

Οι μηχανικοί δεν θα ήταν επίσης σε θέση να σκάψουν σήραγγες – τα μηχανήματα που σκάβουν από τις δύο πλευρές δεν θα συναντιόντουσαν στη μέση, όπως είχε προγραμματιστεί. Η κατασκευή μεγάλων αγωγών θα ήταν επίσης αδύνατη χωρίς τα δεδομένα.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.