Ελλάδα: Πώς θα κάνουν το εμβόλιο οι Έλληνες του εξωτερικού;

Διευκρινίσεις για τον εμβολιασμό των Ελλήνων του εξωτερικού έδωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μίλησε στο ΣΚΑΪ και αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των Ελλήνων του εξωτερικού με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Ο Γιώργος Γεωργαντάς δήλωσε ότι εντοπίζεται πρόβλημα, σε Έλληνες του εξωτερικού που φτάνουν στη χώρα και δεν έχουν ΑΜΚΑ, σχετικά με το πως θα κάνουν το εμβόλιο κατά του Covid.

Έτσι, σύμφωνα με τον υφυπουργό, η λύση που δίνει η κυβέρνηση, είναι η δυνατότητα να βγάλουν προσωρινό ΑΜΚΑ οι Έλληνες του εξωτερικού μόνο για να κάνουν το εμβόλιο και ο οποίος μετά δεν θα έχει καμία χρήση.

Παράλληλα, ο κ.Γεωργαντάς είπε ότι όποιος πολίτης δεν εμφανίστηκε στο ραντεβού του θα έχει τη δυνατότητα να προγραμματίσει ξανά τον εμβολιασμό του μετά από 30 ημέρες.

Για την δυνατότητα αλλαγής της ημερομηνίας, εξήγησε ότι αυτή μπορεί να γίνει μέχρι και τρεις ημέρες πριν το ραντεβού.

Επίσης, για να μην χάνεται καμία δόση των εμβολίων, πέραν από εμβολιασμούς σε μονάδες του στρατού, τα κενά καλύπτονται και μέσω λίστας αναμονής στην οποία μπορούν να προστεθούν όσοι έχουν ήδη κλείσει ραντεβού εμβολιασμού.

Οι εν λόγω πολίτες βρίσκονται σε ετοιμότητα να προσέλθουν και να εμβολιαστούν νωρίτερα αν υπάρξει κενό.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.