Γερμανία: Γνωστή αλυσίδα μόδας αγωνίζεται για την επιβίωσή της

Γνωστή αλυσίδα μόδας αγωνίζεται για την επιβίωσή της μετά από δραματική πτώση των πωλήσεων με 1.100 θέσεις να χάνονται στη Γερμανία

Η πανδημία του κορωνοϊού φέρνει δυσκολίες και στους εμπόρους λιανικής πώλησης ενδυμάτων, διότι έρχονται αντιμέτωποι με τεράστιες ελλείψεις πωλήσεων.

Το μέλλον της πληγείσας αλυσίδας μόδας Esprit Holdings κρέμεται από μία κλωστή. Υπάρχουν “σημαντικές αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα συνέχισης του ομίλου”, σύμφωνα με μια δήλωση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη σχετικά με τα προκαταρκτικά στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2020/21 (31 Δεκεμβρίου 2020).

Ως δικαιολογία, η εταιρεία που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ αναφέρεται στο τρίτο κύμα της πανδημίας στην Ευρώπη. Θα μπορούσε να “επηρεάσει αρνητικά την οικονομική δύναμη της εταιρείας”, αναφέρθηκε.

Σύμφωνα με μια αρχική επισκόπηση, η Esprit σημείωσε απώλεια ύψους 30,5 εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ Ιουλίου και Δεκεμβρίου 2020 μετά από 435,5 εκατομμύρια ευρώ το οικονομικό έτος 2019/20.

Οι πωλήσεις μειώθηκαν στα 97,1 εκατομμύρια ευρώ μετά από 1,08 δισεκατομμύρια ευρώ το οικονομικό έτος 2019/20.

Η διαδικτυακή επιχείρηση δεν μπορεί να αντισταθμίσει την πτώση των πωλήσεων

Η έντονη ανάπτυξη των διαδικτυακών πωλήσεων μπόρεσε να αντισταθμίσει ένα μέρος της μείωσης των πωλήσεων.

Ωστόσο, ο όμιλος παραμένει προσεκτικός και θα προσαρμόσει ανάλογα τη στρατηγική του. Αρχικά δεν ήταν σαφές την Πέμπτη εάν η διοίκηση της Esprit σχεδιάζει περαιτέρω κλείσιμο καταστημάτων ή εάν θέλει να περικόψει επιπλέον προσωπικό.

Τον περασμένο Μάρτιο, η Esprit υπέβαλε αίτηση πτώχευσης για έξι γερμανικές θυγατρικές. Το καλοκαίρι, η Esprit ξεκίνησε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξυγίανσης.

Μετά από αυτό, τα μισά από τα περίπου 100 καταστήματα στη Γερμανία θα κλείσουν. 1.100 θέσεις εργασίας θα χαθούν. Άλλες 100 θέσεις εργασίας πρόκειται να μειωθούν στην Ασία.

Επιπλέον, η εταιρεία άλλαξε τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου και μετέφερε ολόκληρο το εταιρικό γραφείο στο Χονγκ Κονγκ.

Η Esprit δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση

Τους τελευταίους μήνες, πολλοί έμποροι λιανικής πώλησης ρούχων αντιμετώπισαν οικονομικές δυσκολίες. Μόνο στις αρχές Ιανουαρίου η αλυσίδα μόδας Adler υπέβαλε πτώχευση λόγω υπερβολικού χρέους. Άλλες αλυσίδες όπως το Hallhuber ή η Bonita έπρεπε υπέβαλαν επίσης πτώχευση.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.