Επίσημη επιβεβαίωση: Το Oktoberfest θα πραγματοποιηθεί φέτος

Η ανέγερση των σκηνών στην Theresienwiese του Μονάχου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Αλλά συνέχεια ακούγονται φωνές που αμφισβητούν το φετινό Oktoberfest λόγω της πανδημίας. Υπήρξε λοιπόν μια σαφής ανακοίνωση σχετικά με αυτό την Τρίτη.

Η αντίστροφη μέτρηση για το Oktoberfest του Μονάχου έχει ξεκινήσει. Ενώ κάποιοι είναι προβληματισμένοι όσον αφορά την πανδημία, ο επικεφαλής της Wiesn, ο Clemens Baumgärtner, έχει βαρεθεί τις συνεχείς “προφητείες καταστροφής”.

Κανένας περιορισμός πρόσβασης στο Oktoberfest του Μονάχου

Οι περιορισμοί πρόσβασης, για παράδειγμα σύμφωνα με τους κανονισμούς 2G ή 3G, εξακολουθούν να μην αποτελούν θέμα στο Oktoberfest για τον οικονομικό σύμβουλο και τον επικεφαλής του Oktoberfest: “Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί”.

Ο δήμαρχος Dieter Reiter δεν αφήνει επίσης καμία αμφιβολία. “Η γιορτή της μπύρας θα λάβει χώρα”, τονίζει: “Έχω πει ότι θα διεξαχθεί το Oktoberfest και δεν θα πω τίποτα άλλο γι’ αυτό, μέχρι ο κ. Lauterbach πει κάτι άλλο”.

Και αν αυτό δεν συμβεί, θα η γιορτή θα ξεκινήσει στις 17 Σεπτεμβρίου. Το Oktoberfest έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει έως τις 3 Οκτωβρίου.

Τα τελευταία δύο χρόνια, το μεγαλύτερο φεστιβάλ του κόσμου ακυρώθηκε λόγω πανδημίας. Συνήθως, περίπου έξι εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο επισκέπτονται το Oktoberfest.

Κριτική της πρόωρης απόφασης υπέρ της γιορτής μπύρας του Μονάχου

Λίγο μετά την απόφαση που ελήφθη στα τέλη Απριλίου ότι το Wiesn θα διεξαχθεί και πάλι το 2022, αρκετοί πολιτικοί είχαν επικρίνει την απόφαση.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Karl Lauterbach, για παράδειγμα, δήλωσε ότι θεωρεί “τολμηρό” να λέγεται τώρα ότι το Oktoberfest του Μονάχου μπορεί να διεξαχθεί όπως πάντα.

Ο πολιτικός υγείας του Κόμματος των Πρασίνων Janosch Dahmen προειδοποίησε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η πανδημία να επιστρέψει λόγω νέων μεταλλάξεων του ιού. Επομένως, δεν πρέπει να δίνουμε υποσχέσεις “που μπορεί να μην είμαστε σε θέση να τηρήσουμε στο τέλος”.

Και ο λοιμωξιολόγος Hendrik Streeck προειδοποίησε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Münchner Merkur: “Φυσικά, οι μεγάλες εκδηλώσεις όπως το Oktoberfest ή οι ποδοσφαιρικοί αγώνες ενέχουν πάντα έναν κίνδυνο. Ακόμη και πριν από την πανδημία, όλοι όσοι πήγαιναν στο Oktoberfest γνώριζαν για τη γρίπη.

Τώρα θα μπορούσε να είναι ο κορωνοϊός. Γι’ αυτό ως επισκέπτης πρέπει να σκεφτεί κανείς αν θέλει να πάρει αυτό το ρίσκο”.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.