Επιβίωση από ζόμπι στη Γερμανία: Σε ποια πόλη να πάτε;

Newsroom

Updated on:

Επιβίωση από ζόμπι στη Γερμανία: Σε ποια πόλη να πάτε;

Οι ζωντανοί νεκροί (ζόμπι) έρχονται στη Γερμανία… πού έχετε λοιπόν τις καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης και πού όχι;

Σενάρια τρόμου σε επιδημίες, ταινίες, σειρές, ιστορίες τρόμου – τα ζόμπι είναι ένας γνωστό σενάριο των θεωριών καταστροφής.

Ειδικά στην ποπ κουλτούρα, το τέλος της ανθρωπότητας μέσω των ζωντανών νεκρών γνωρίζει ραγδαία άνοδο, και λόγω γνωστών σειρών όπως το “The Walking Dead” και το “Game of Thrones”.

Η πανδημία της Κορόνας προκάλεσε επίσης αναζωπύρωση τέτοιων φαντασιώσεων τρόμου.

Το πόσο ρεαλιστική είναι μια αποκάλυψη ζόμπι μένει να το δούμε… Η Rentola, ένας διαμεσολαβητής μεταξύ ενοικιαστή και ιδιοκτήτη, αναρωτήθηκε πού στη Γερμανία θα είχε κανείς τις καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης σε μια τέτοια περίπτωση.

Κατηγορίες έρευνας

Σε περίπτωση εμφάνισης ζόμπι, η Rentola αναφέρει ότι εξέτασε “402 περιοχές, πόλεις και αγροτικές περιοχές για την επιβιωσιμότητά τους”. Τέθηκαν σε δοκιμασία όσον αφορά πέντε διαφορετικές κατηγορίες:

  • Τρωτότητα: Πόσο υψηλή είναι η πυκνότητα του πληθυσμού, πόσα νοσοκομεία υπάρχουν κ.λπ.
  • Χώροι απόκρυψης: Ποιοι χώροι υπάρχουν, πού μπορούν να κρυφτούν καλά οι άνθρωποι κ.λπ.
  • Προμήθειες: Υπάρχει σταθερή παροχή νερού μακριά από ανθρωπογενείς υποδομές; Υπάρχει κτηνοτροφία; Καύσιμα;
  • Κινητικότητα: αριθμός οχημάτων, υποδομές
  • Ασφάλεια: αριθμός όπλων, στρατιωτικές βάσεις, εξειδικευμένα καταστήματα.

Το αποτέλεσμα είναι μια κατάταξη που δείχνει τις δέκα καλύτερες πόλεις στη Γερμανία για να επιβιώσει κανείς σε μια αποκάλυψη ζόμπι – και τις δέκα χειρότερες.

Καλές και κακές πιθανότητες στη Βαυαρία: μείνετε μακριά από το Άουγκσμπουργκ

Για λόγους σαφήνειας, η Rentola παρείχε επίσης έναν χάρτη επισκόπησης στο δελτίο Τύπου σχετικά με την αποκαλυπτική μελέτη, που δείχνει με μια ματιά πού είναι πιθανότερο να επιβιώσει κανείς σε περίπτωση που εμφανιστούν ζόμπι.

Γρήγορα γίνεται σαφές ότι οι άνθρωποι βρίσκονται ασφαλείς κυρίως στη Ρηνανία-Παλατινάτο σε αντίθεση στα βόρεια και ανατολικά της Γερμανίας.

Στη Βαυαρία, οι άνθρωποι έχουν καλές πιθανότητες επιβίωσης σε δύο μέρη, αλλά το κρατίδιο έχει επίσης μία θέση στην αρνητική κατάταξη.

Πρώτα τα θετικά νέα: σύμφωνα με τη μελέτη της Rentola, οι περιοχές Freyung-Grafenau και Neustadt an der Aisch Bad Windsheim έχουν καλές πιθανότητες.

Η πρώτη καταλαμβάνει μάλιστα τη δεύτερη θέση, η δεύτερη μια αξιοσέβαστη έκτη θέση.

Αλλά και ένα μέρος από τη Βαυαρία εμφανίζεται στη λίστα με το πού στη Γερμανία έχει κανείς τις χειρότερες πιθανότητες να επιβιώσει από μια αποκάλυψη ζόμπι: Το Άουγκσμπουργκ.

Η πόλη καταλαμβάνει την τρίτη θέση στην αρνητική κατάταξη, πίσω από το Γκελζενκίρχεν και το Άαχεν.

Στη σύγκριση των ομόσπονδων κρατιδίων, η Βαυαρία κατατάσσεται ακριβώς μπροστά από την Έσση και την Κάτω Σαξονία, αλλά πρέπει να δεχτεί μια μεγάλη διαφορά από την πρώτη θέση, τη Ρηνανία-Παλατινάτο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης