Έρχεται καύσωνας και στη Βαυαρία: Έως 35 βαθμούς το ΣΚ

Γερμανία: Έρχονται ακραίες καιρικές συνθήκες Ωμέγα

Παραμένει η ζέστη στη Βαυαρία – και θα γίνει ακόμη πιο ζεστή. Το Σάββατο, η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναμένει έως και 35 βαθμούς. Είναι επίσης πιθανό να εκδηλωθούν κάποιες καταιγίδες.

Το καλοκαίρι ήρθε για να μείνει στη Βαυαρία και η ζέστη δεν λέει να τελειώσει. Το Σαββατοκύριακο θα συνεχιστεί ο καλοκαιρινός καιρός με πολλή ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες έως 35 βαθμούς. Πριν από αυτό, ωστόσο, οι μετεωρολόγοι αναμένουν καταιγίδες, ορισμένες από αυτές ισχυρές, με έντονες βροχοπτώσεις και χαλάζι.

Καιρός στη Βαυαρία: Προειδοποίηση για καύσωνα και καταιγίδες την Πέμπτη

Η Πέμπτη ξεκίνησε με πολλή ηλιοφάνεια στη Βαυαρία. Η θερμοκρασία θα ανέλθει έως και τους 32 βαθμούς. Η Κάτω Βαυαρία θα είναι η πιο ζεστή. Κάτω από τα 600 μέτρα, ισχύει προς το παρόν προειδοποίηση για καύσωνα μέχρι τις 7 το απόγευμα της Παρασκευής.

Η θερμική καταπόνηση μπορεί να είναι επικίνδυνη για τον ανθρώπινο οργανισμό και να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα υγείας. Η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD) συμβουλεύει τους ανθρώπους να αποφεύγουν τη ζέστη αν είναι δυνατόν, να πίνουν αρκετό νερό και να διατηρούν τους εσωτερικούς χώρους δροσερούς. Μόνο ορισμένες περιοχές στα νοτιοδυτικά του κρατιδίου δεν επηρεάζονται.

Το απόγευμα, ωστόσο, περισσότερες νεφώσεις και κάποιες καταιγίδες με χαλάζι, αστραπές και βροντές θα μετακινηθούν από τα δυτικά. Το βράδυ, η DWD αναμένει τοπικές καταιγίδες με ισχυρές βροχές, κυρίως στη Σουαβία και την Άνω Βαυαρία.

Πολλή ηλιοφάνεια και σποραδικές καταιγίδες στη Βαυαρία το Σαββατοκύριακο

Τη νύχτα προς Παρασκευή, οι καταιγίδες θα υποχωρήσουν σιγά-σιγά. Το αργότερο μέχρι το πρωί, θα είναι κυρίως ξηρός ο καιρός. Ο ήλιος θα λάμψει μετά τη διάλυση της τοπικής ομίχλης. Από το μεσημέρι και μετά, πολυάριθμες ανοιξιάτικες νεφώσεις και μεμονωμένες καταιγίδες θα κινηθούν προς τα ανατολικά, κυρίως στα ορεινά. Με 33 βαθμούς θα είναι ο θερμότερος στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Οι καταιγίδες θα εξαφανιστούν γρήγορα τη νύχτα προς Σάββατο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχει ήλιος, το βράδυ λίγες βροχές στην Κάτω Φραγκονία. Η θερμοκρασία θα είναι ακόμη πιο ζεστή από τις προηγούμενες ημέρες, με μέγιστες θερμοκρασίες γύρω στους 35 βαθμούς.

Την Κυριακή, επίσης, ο ήλιος θα λάμψει στο μεγαλύτερο μέρος του. Στη βόρεια Βαυαρία, ωστόσο, η DWD αναμένει κατά περιόδους νεφώσεις. Εκεί δεν αποκλείονται βροχές και καταιγίδες. Το θερμότερο σημείο θα είναι ο Δούναβης με 34 βαθμούς.

Αυξάνεται ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών στη Βαυαρία

Ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών στη Βαυαρία αυξάνεται με τη ζέστη. Θα εξακολουθούν να ισχύουν σε μεγάλα τμήματα τα επίπεδα επικινδυνότητας ένα και δύο από τα πέντε, δηλαδή “πολύ χαμηλός” και “χαμηλός κίνδυνος”, αντίστοιχα. Σε ορισμένες περιοχές, ωστόσο, η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία χαρακτηρίζει ήδη τον κίνδυνο ως “μέτριο” (επίπεδο τρία).

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης