Εργαζόμενοι σε ΜΕΘ: “Μείνετε στο σπίτι το Πάσχα και μειώστε τις επαφές”

Η Βάδη-Βυρτεμβέργη βρίσκεται εν μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας, ο δείκτης επίπτωσης αυξάνεται σταθερά. Οι φόβοι για υπερφόρτωση των κλινικών γίνονται δυνατοί.

Από τον Μάρτιο του 2020, οι εργαζόμενοι στις μονάδες εντατικής θεραπείας ΜΕΘ εργάζονται εξαιρετικά επαγγελματικά υπό σταθερή τεράστια πίεση, χωρίς πραγματικά διαλείμματα και με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης.

Αυτό αναφέρεται σε μια έκκληση των εκπροσώπων ιατρών του Marburger Bund και του σωματείου Verdi στη Στουτγάρδη.

Οι εργαζόμενοι στις μονάδες εντατικής θεραπείας ΜΕΘ των νοσοκομείων της Βάδης-Βυρτεμβέργης κάνουν πλέον έκκληση στον πληθυσμό:

“Μείνετε στο σπίτι το Πάσχα και μειώστε τις επαφές σας στο ελάχιστο. Βεβαιωθείτε ότι το τρίτο κύμα παραμένει υπό έλεγχο”.

Έκκληση από την Ένωση Ιατρών του Marburg και την Ένωση Verdi

Προβλέπεται υπερβολική υπερφόρτωση στις κλινικές. Είναι δραματικό ότι, ακόμη και κατά τις περιόδους ανάμεσα στα κύματα της πανδημίας, η κατάσταση δεν μπορούσε να μπόρεσε να αποφορτιστεί επειδή ήταν επειγόντως απαραίτητο να γίνουν απαραίτητες, προγραμματισμένες επεμβάσεις.

Ο Frank Joachim Reuther, Πρόεδρος της Κρατικής Ένωσης της Βάδης-Βυρτεμβέργης της Ομοσπονδίας του Μάρμπουργκ, προειδοποίησε:

“Εάν υγιείς εργαζόμενοι πρέπει να είναι διαθέσιμοι στις μονάδες εντατικής θεραπείας μετά την πανδημία, όλα πρέπει τώρα να γίνουν ώστε να διατηρηθεί ο αριθμός των λοιμώξεων εντός των ορίων και να μειωθεί”.

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους απαιτούν “αποτελεσματικά και δίκαια κατανεμημένα μέτρα για τις επόμενες δύο εβδομάδες για να αποφευχθεί η υπερφόρτωση των μονάδων εντατικής θεραπείας” από την κρατική κυβέρνηση.

Ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας θα πρέπει “να παρέχει επαρκές προσωπικό βάσει ενός νομικά καθορισμένου προγράμματος προσωπικού”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.