Γερμανία: Αδυναμία πληρωμών από την εταιρεία ακινήτων Gerch

Newsroom

Γερμανία: Μείωση τιμών ακινήτων για πρώτη φορά εδώ και 12 χρόνια

Η γερμανική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Gerch δήλωσε την Πέμπτη ότι κατέθεσε σε τοπικό δικαστήριο αίτηση για διαδικασία αναδιάρθρωσης, καθώς αντιμετωπίζει αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, αφού ο κλάδος υφίσταται τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών.

Η Gerch, με έδρα το Ντίσελντορφ, που ιδρύθηκε το 2016 και με τρέχοντα όγκο έργων αξίας 4 δισεκατομμυρίων ευρώ (4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων), ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η κίνηση αυτή οφείλεται «σε επικείμενη αδυναμία πληρωμών».

Πρόκειται για το τελευταίο σημάδι πίεσης στον τομέα των ακινήτων της Γερμανίας, ο οποίος επωφελήθηκε επί μακρόν από την εποχή του φθηνού χρήματος που τροφοδότησε την άνθηση των ακινήτων, αλλά τώρα παλεύει με μια σημαντική στροφή της τύχης.

«Η Gerch έχει πληγεί από εξωτερικούς παράγοντες, καθώς ολόκληρος ο κλάδος των κατασκευών και της ανάπτυξης έργων αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, του πληθωρισμού και της τρέχουσας αγοράς συναλλαγών που έχει καταρρεύσει σε μεγάλο βαθμό», ανέφερε η Gerch σε δήλωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η Gerch δήλωσε ότι η κίνηση αυτή επηρεάζει τέσσερις από τις μονάδες της εταιρείας και ότι το δικαστήριο του Ντίσελντορφ διέταξε την προσωρινή αυτοδιαχείριση.

Ο Mathias Duesterdick, διευθύνων σύμβουλος της Gerch, δήλωσε τον περασμένο μήνα στο Reuters ότι η τροπή των γεγονότων στον τομέα είναι ανησυχητική και προέβλεψε δυσκολίες για τους κατασκευαστές.

«Αυτό είναι μόνο η αρχή. Θα δούμε περισσότερες πτωχεύσεις τους επόμενους μήνες», δήλωσε.

Είπε όμως ότι η Gerch ήταν στην ευτυχή θέση να μην έχει έργα που πλησιάζουν στην ολοκλήρωση και «θα έπρεπε να πωληθούν, για τα οποία σίγουρα δεν θα υπήρχε αγορά».

Πηγή: The Power Game

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης