Γερμανία: Aldi και Lidl έκπληκτα με τη ζήτηση για αυτοδιαγνωστικά τεστ

Γερμανία: Το Aldi προσφέρει αυτοδιαγνωστικά τεστ Covid προς πώληση από το Σάββατο, αλλά η προσφορά εξαντλήθηκε γρήγορα.

Το Lidl άρχισε να πωλεί διαδικτυακά, αλλά ο ιστότοπος έπεσε γρήγορα.

Τα Aldi και Lidl έμειναν έκπληκτα με την τεράστια ζήτηση για τα πρώτα αυτοδιαγνωστικά τεστ κορωνοϊού στο λιανικό εμπόριο το Σάββατο.

“Όπως ήταν αναμενόμενο, τα είδη που είχαμε αποθηκεύσει στα υποκαταστήματα εξαντλήθηκαν στα περισσότερα από τα καταστήματά μας το πρωί”, ανέφεραν τα Aldi Süd και Aldi Nord. Η ζήτηση ήταν τεράστια.

Διαδικτυακές πωλήσεις: Ο ιστότοπος του Lidl έπεσε

Στον ανταγωνιστή Lidl, ο οποίος αρχικά πρόσφερε τα τεστ στο διαδίκτυο, ο ιστότοπος έπεσε πολλές φορές.

“Ο ιστότοπός μας δεν είναι διαθέσιμος αυτήν τη στιγμή. Δοκιμάστε ξανά αργότερα”, μπορούσε να διαβάσει κανείς τον ιστότοπο για ώρες.

Κατόπιν αιτήματος, η ομάδα του Neckarsulm ανακοίνωσε: “Λόγω του μεγάλου αριθμού επισκεπτών στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, η πρόσβαση είναι περιορισμένη για μικρό χρονικό διάστημα.”

Το Lidl ζήτησε συγγνώμη από τους πελάτες. Εργάζονται για την “αποκατάσταση της συνήθης λειτουργίας όσο το δυνατόν γρηγορότερα και πλήρως”.

Το Aldi ζητά κατανόηση από τους απογοητευμένους πελάτες

Το Aldi ζήτησε επίσης κατανόηση από του πελάτες. Οι επόμενες παραδόσεις αναμένονται την επόμενη εβδομάδα.

Η επιχείρηση είχε ήδη επισημάνει εκ των προτέρων ότι τα προϊόντα θα μπορούσαν να εξαντληθούν την πρώτη ημέρα της προσφοράς.

Το Lidl ανακοίνωσε ότι “σύντομα” θα πουλήσει γρήγορα τεστ όχι μόνο στο διαδίκτυο, αλλά και σε όλα τα καταστήματα.

Τα σούπερ μάρκετ Rewe και Edeka θέλουν επίσης να αρχίσουν να τα πωλούν σύντομα. Οι αλυσίδες Rossmann και dm σχεδιάζουν την έναρξη για την ερχόμενη Τρίτη. Τα φαρμακεία θέλουν επίσης να προσφέρουν τα προϊόντα.

Στο Aldi, η ποσότητα των τεστ που παράγονται στη Γερμανία περιορίζεται αρχικά σε ένα πακέτο ανά πελάτη. Ένα πακέτο κοστίζει περίπου 25 ευρώ.

Περιέχει πέντε τεστ. “Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα το πουλήσουμε σε τιμή κόστους και ότι δεν θα κερδίσουμε τίποτα από αυτό”, δήλωσε ο Nicolás de Lope, υπεύθυνος για την επιχείρηση του Aldi Nord στη Γερμανία.

Το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Φαρμάκων και Ιατρικών Συσκευών εξέδωσε τις πρώτες εγκρίσεις για αυτοδιαγνωστικά τεστ στις 24 Φεβρουαρίου.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν επτά εγκρίσεις. Ο συνηθισμένος τρόπος εισαγωγής ιατρικών προϊόντων στην αγορά είναι η σήμανση CE από οργανισμούς πιστοποίησης.

Το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο υποθέτει ότι οι κατασκευαστές θα χρησιμοποιούν επίσης την κανονική οδό.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.