Γερμανία-Covid: Ζωντανά λεπτό προς λεπτό η σύνοδος κορυφής

Γερμανία Covid: Παρακολουθήστε ζωντανά λεπτό προς λεπτό μέσα από την ανάρτηση του GRland με live blogging αλλά και σε live streaming την συνέντευξη Τύπου που έχει προαναγγελθεί ότι θα παραχωρήσει η κα. Μέρκελ στην αίθουσα Τύπου της Καγκελαρίας.

Κάτω από το Video λεπτό προς λεπτό όλες οι πληροφορίες στα Ελληνικά.

Περιγραφή στα Ελληνικά (Αλίκη Μαχαίρα):

Ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε μαζί μας την σύνοδο κορυφής. Καλό σας βράδυ (καλημέρα). Αναλυτικά όλα τα μέτρα ΕΔΩ

“Καληνύχτα και καλημέρα”, ήταν οι λέξεις με τις οποίες η καγκελάριος έκλεισε τη συνέντευξη Τύπου.

Ο Markus Söder επέκρινε αρχικά το γεγονός ότι πληροφορίες διέρρευσαν επανειλημμένα κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων.

Θα μπορούσατε να το κάνετε αυτό ως ζωντανή ροή για το κοινό, “τότε ίσως θα διαρκούσε λιγότερο”, είπε ειρωνικά ο Söder σε δημοσιογράφους.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο, ο Söder αναφέρθηκε πρώτα στη διαφορά μεταξύ γρήγορων τεστ και αυτοδιαγνωστικών τεστ.

Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ θα επιτραπούν σε λίγες ημέρες. Επομένως, είναι ένας μεταβατικός μήνας, καθώς τα τεστ και οι εμβολιασμοί δεν είναι ακόμα πλήρως διαθέσιμα σε επαρκείς ποσότητες για την αντικατάσταση άλλων μέσων.

Η Merkel υπογραμμίζει ότι τα γρήγορα τεστ είναι εκτενώς διαθέσιμα και ότι έχουν αγοραστεί από τότε που εγκρίθηκαν τον Οκτώβριο.

Από την άλλη πλευρά, τα αυτοδιαγνωστικά τεστ θα πρέπει ακόμη να ληφθούν επαρκώς. “Αλλά δεν υπάρχουν ειδικοί κανόνες που αποφασίσαμε”, δήλωσε η Μέρκελ αναφερόμενη στο Πάσχα. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να συμβεί στην επόμενη σύνοδο κορυφής στις 21 Μαρτίου.

“Ποτέ δεν ήταν ούτε είναι τέλεια τα πράγματα στην πανδημία του Covid στη Γερμανία, αλλά όλοι μας προσπαθήσαμε πολύ”, λέει ο Söder. Ο Μάρτιος είναι ένας μήνας ελπίδας.

Θα δούμε πώς και αν αυτό θα αποδειχθεί. Ήταν μια μακρά συνεδρία, αλλά πιστεύει πως έχει επιτευχθεί η σωστή ισορροπία.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο ζήτημα των αποφάσεων που λαμβάνονται στις συζητήσεις, αλλά πρέπει επίσης να βρουν τον τρόπο τους στην πράξη.

“Όσον αφορά τα τεστ, δεν έχουμε φτάσει στη Γερμανία εκεί που θα θέλαμε να είμαστε”, λέει ο Söder. Αυτό ισχύει επίσης για την πρόοδο στον εμβολιασμό.

Πολύ μεγάλα βήματα σε ορισμένους τομείς

Αυτό που έχει αποφασιστεί τώρα είναι ήδη πολύ μεγάλα βήματα σε ορισμένους τομείς. “Δεν έχουμε ένοχη συνείδηση, αλλά έχουμε ανησυχίες και προβληματισμούς”. Δεν έχει τελειώσει. Έχει δοθεί ήδη ένα σήμα στον τομέα που είναι πιο σημαντικός για τους ανθρώπους, στις ιδιωτικές επαφές.

Μιλά ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder: “Προσοχή, εμπιστοσύνη και ευθύνη” – έτσι περιγράφει ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας το αποτέλεσμα της διάσκεψης.

Ο Μάρτιος είναι ένας μεταβατικός μήνας, μπορεί να κινηθεί προς το καλό, αλλά και προς το κακό. “Η αλήθεια είναι: Έχουμε μια εκνευριστική, νευρική διάθεση “, δήλωσε ο Söder.

Αλλά το μυαλό προτρέπει σε προσοχή. Τώρα πρέπει να νικήσουμε το τρίτο κύμα, διαφορετικά το επόμενο lockdown απειλεί το Πάσχα

Στα τέλη Μαρτίου και αρχές Απριλίου, οι γενικοί ιατροί θα μπορούν να συμπεριληφθούν στη στρατηγική εμβολιασμού. “Αυτό είναι σημαντικό”, τονίζει ο Müller.

“Για να μπορέσουμε να χορηγήσουμε το εμβόλιο ακόμα πιο γρήγορα και δυναμικά”. Κατά το παρελθόν έτος, από πολλούς ανθρώπους αναμενόταν να κάνουν πολλά, αλλά η διαδικασία ήταν σωστή και σημαντική. “Δεν ήταν μάταιος ο αγώνας που πολεμήσαμε”, λέει. Έσωσε ζωές.

“Γνωρίζουμε την κατάσταση στην οποία ζουν πολλοί άνθρωποι”, τονίζει ο δήμαρχος του Βερολίνου Müller. Στη συνέχεια αναφέρεται στον εμβολιασμό.

Τα κρατίδια διαθέτουν δόσεις εμβολιασμού για μια εβδομάδα, που χρησιμοποιούνταν εάν καθυστερούσε η παράδοση, σύμφωνα με τον Müller.

Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει ότι εκατομμύρια δόσεις εμβολιασμού βρίσκονται παντού και δεν χορηγούνται.

“Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση”, δήλωσε η Μέρκελ, αναφερόμενη στις μεταλλάξεις. “Η τηλεργασία παρατείνεται έως τις 30 Απριλίου. Εργαζόμαστε σε ένα εθνικό σύστημα παρακολούθησης επαφών”, αναφερόμενη στην εφαρμογή Luca. “Νομίζω ότι οι διαπραγματεύσεις ήταν δύσκολες”, λέει η Μέρκελ.

Γνωρίζει ότι η προσεκτική χαλάρωση είναι πιθανό να “απογοητεύσει πολλούς ανθρώπους”. Αλλά επίσης λέει ότι ακόμη περισσότεροι άνθρωποι θα απογοητευτούν αν μια μεγαλύτερη χαλάρωση θα έπρεπε να ακυρωθεί γρήγορα. Ακολουθούν δηλώσεις του δημάρχου του Βερολίνου.

Εάν η επίπτωση είναι κάτω του 50, μπορεί να ανοίξει το λιανικό εμπόριο. Εάν μειωθεί η τιμή επίπτωσης, υπαίθρια εστιατόρια, θέατρα, όπερες και κινηματογράφοι μπορούν επίσης να ανοίξουν από τις 22 Μαρτίου.

Μοντέλο ανοίγματος

Η καγκελάριος αναφέρεται τώρα στο συμφωνημένο μοντέλο ανοίγματος. Εάν η τιμή επίπτωσης είναι κάτω από 50 για επτά συνεχόμενες ημέρες, είναι δυνατή η χαλάρωση των μέτρων.

Περαιτέρω βήματα μπορούν να ληφθούν μετά από 14 ημέρες μειωμένης συχνότητας. Ωστόσο, από μια επίπτωση της τάξεως του 100, ισχύει ένα «φρένο έκτακτης ανάγκης», από το οποίο η περιοχή επιστρέφει στο lockdown με τα μέτρα όπως πριν από τις 8 Μαρτίου.

Η καγκελάριος περιγράφει επίσης τη νέα οριακή τιμή ως «επικίνδυνη». Ωστόσο, εμπιστευόμαστε τις νέες δυνατότητες εμβολιασμού και τεστ.

Η προσφορά ενός δωρεάν τεστ Covid για κάθε πολίτη στη Γερμανία ανά εβδομάδα στα κέντρα τεστ θα ισχύει από τις 8 Μαρτίου, λέει η Μέρκελ.

Τα κέντρα παιδικής μέριμνας και τα σχολεία θα πρέπει επίσης να λαμβάνουν επαρκή γρήγορα αυτοδιαγνωστικά τεστ. Οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις συγκρότησαν μια ειδική ομάδα για το σκοπό αυτό.

“Σήμερα μπορούμε να μιλήσουμε για ελπίδα και μετάβαση σε μια νέα φάση. Μπορούμε να είναι περήφανος για τις επιτυχίες μας”, λέει η Μέρκελ, αναφερόμενη στις μονάδες εντατικής θεραπείας και, παρά τις μεταλλάξεις, ο αριθμός των λοιμώξεων είναι “ο χαμηλότερος σε ευρωπαϊκή σύγκριση”.

“Θα πρέπει να γίνουν βήματα προς το άνοιγμα και ταυτόχρονα βήματα που δεν θα πρέπει να μας επαναφέρουν στην πανδημία”. Υπάρχει κίνδυνος τρίτου κύματος.

Αλλά η άνοιξη του 2021 θα είναι διαφορετική από πέρυσι, λόγω των εμβολίων και των δυνατοτήτων τεστ.

“Ο εμβολιασμός είναι η έξοδος από την πανδημία”. Οι περισσότεροι από τους ηλικιωμένους τώρα εμβολιάζονται.

“Όλοι θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την ευελιξία”, λέει η Μέρκελ. Συζητήθηκαν τα ακόλουθα θέματα: – Χρήση του διαστήματος μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου εμβολιασμού. –

Το AstraZeneca για μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες

Να επιτραπεί το AstraZeneca για μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες. – Έξυπνη διαχείριση ραντεβού σε περίπτωση χαμένων ραντεβού εμβολιασμού.

– Να συμπεριληφθούν οι οικογενειακοί ιατροί στην εκστρατεία εμβολιασμού. – Οι παραδόσεις εμβολίου σε γενικούς ιατρούς θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Μαρτίου / αρχές Απριλίου. –

Επέκταση της εργασίας σε κέντρα εμβολιασμού σε ένα σύστημα επτά ημερών με βάρδιες.

“Σήμερα μπορούμε να μιλήσουμε για ελπίδα και μετάβαση σε μια νέα φάση. Μπορούμε να είναι περήφανος για τις επιτυχίες μας”, λέει η Μέρκελ, αναφερόμενη στις μονάδες εντατικής θεραπείας και, παρά τις μεταλλάξεις, ο αριθμός των λοιμώξεων είναι “ο χαμηλότερος σε ευρωπαϊκή σύγκριση”.

23:38 H Καγκελάριος Μέρκελ μιλά τώρα ζωντανά.

20:01– Εν αναμονή των εκπροσώπων της Γερμανικής Κυβέρνησης.

Ευχαριστούμε πολύ το μεταφραστικό γραφείο της κα. Αλίκης Μαχαίρα – Alma Lingua για την βοήθεια.

Δείτε επίσης:

Γερμανία: Πρώτες συμφωνίες στη σημερινή σύνοδο κορυφής

UPDATE

Γερμανία: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης από 7 Μαρτίου

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.