Γερμανία: Δικαστήριο διατάσσει την Tesla να αποζημιώσει πελάτη της

Δικαστήριο του Μονάχου διέταξε την Tesla να επιστρέψει σε έναν πελάτη της το μεγαλύτερο μέρος των 112.000 ευρώ που πλήρωσε για ένα Model X λόγω προβλημάτων με τη λειτουργία Autopilot.

Το δικαστήριο στην απόφασή του επικαλέστηκε μια τεχνική έκθεση η οποία έδειξε ότι το όχημα δεν αναγνώριζε με αξιοπιστία εμπόδια που βρισκόταν στον δρόμο, ενώ κατά καιρούς ενεργοποιούσε άσκοπα τα φρένα.

Το δικαστήριο τονίζει πως αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει “τεράστιο κίνδυνο” στα κέντρα των πόλεων και να οδηγήσει σε συγκρούσεις. Οι δικηγόροι της Tesla υποστήριξαν ότι το Autopilot δεν σχεδιάστηκε για κυκλοφορία στη πόλη.

Η εταιρία υποστηρίζει πως το Autopilot επιτρέπει στα αυτοκίνητά της να κινούνται αυτόνομα εντός των λωρίδων τους, αλλά δεν τα καθιστά ικανά να οδηγούν μόνα τους.

Πηγή: Autoblog.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.