Γερμανία έναρξη διακοπών: Οργανώστε το ταξίδι σας

Αλίκη Μαχαίρα

Updated on:

Γερμανία έναρξη διακοπών

Οι καλοκαιρινές διακοπές στη Βαυαρία ξεκίνησαν και για πολλούς αυτό σημαίνει ταξίδια. Αλλά οι φετινές διακοπές σημαδεύονται επίσης από την πανδημία. Πώς θα σχεδιάσετε σωστά το ταξίδι σας και τι θα πρέπει να έχετε κατά νου;

Ενημερωθείτε πριν ταξιδέψετε

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, οι μολύνσεις από την Covid-19 αυξάνονται και πάλι με ταχείς ρυθμούς. Ως εκ τούτου, οι κυβερνήσεις θεσπίζουν διάφορα μέτρα για να περιορίσουν τα κρούσματα.

Είναι σημαντικό να μάθετε πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι σας ποιες προϋποθέσεις ισχύουν για την είσοδο στη χώρα διακοπών και ποιες για την επιστροφή στη Γερμανία. Οι αντίστοιχοι κανονισμοί μπορεί να αλλάζουν συχνά λόγω της κατάστασης της πανδημίας.

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει συνεχώς τον κατάλογο των χωρών για τις οποίες ισχύει ταξιδιωτική προειδοποίηση. Το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) διακρίνει μεταξύ περιοχών κινδύνου (επίπτωση άνω των 50), περιοχών υψηλής επίπτωσης (επίπτωση άνω των 200) και περιοχών μετάλλαξης του ιού (εξάπλωση μολυσματικών μεταλλάξεων).

Η ταξιδιωτική προειδοποίηση δεν αποτελεί ταξιδιωτική απαγόρευση. Πρόκειται μόνο για σύσταση του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εξωτερικών. Ωστόσο, η ταξιδιωτική προειδοποίηση μπορεί να έχει νομικές συνέπειες, τονίζει ο ειδικός σε θέματα ταξιδιωτικού δικαίου Kay Rodegra.

Ασφάλεια ακύρωσης ταξιδιού: διαβάστε τα ψιλά της σύμβασης

Εάν έχει ήδη εκδοθεί προειδοποίηση για τον προορισμό των διακοπών σας πριν από την έναρξη του ταξιδιού σας, δεν ισχύει η ταξιδιωτική ακύρωση ή η διεθνής ασφάλιση υγείας. Είναι επίσης σημαντικό να διαβάζετε προσεκτικά τα ψιλά γράμματα της σύμβασης.

Είναι γεγονός ότι οι πανδημίες εξαιρούνται από πολλές ασφαλιστικές συμβάσεις ακύρωσης ταξιδιού. Στην περίπτωση αυτή, συνιστάται η συμπλήρωση της υπάρχουσας ασφάλισης.

Έναρξη καλοκαιρινών διακοπών στη Γερμανία
Γερμανία έναρξη καλοκαιρινών διακοπών 2021

Ακύρωση: οργανωμένα ταξίδια καλύτερα από μεμονωμένα ταξίδια

Εάν έχει εκδοθεί ταξιδιωτική προειδοποίηση για τον προορισμό σας, μπορείτε συνήθως να ακυρώσετε δωρεάν τα οργανωμένα ταξίδια και να σας επιστραφούν τα έξοδα ταξιδιού.

Στην περίπτωση μεμονωμένων ταξιδιών, για παράδειγμα, εάν η πτήση και το ξενοδοχείο έχουν κλειστεί χωριστά, η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη.

Ωστόσο, από τη στιγμή που δεν παρέχεται μια υπηρεσία, υπάρχει επίσης το δικαίωμα ακύρωσης χωρίς χρέωση – για παράδειγμα, εάν τα ξενοδοχεία στον προορισμό των διακοπών πρέπει να κλείσουν λόγω της πανδημίας.

Ο φόβος της μόλυνσης δεν αποτελεί λόγο για τους περισσότερους ταξιδιωτικούς πράκτορες να ακυρώσουν το ταξίδι. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να καλύψετε μόνοι σας τα έξοδα.

Μην ξεχνάτε τον εργοδότη και το σχολείο σας

Εάν είναι σαφές πριν από την έναρξη των διακοπών ότι υπάρχει προειδοποίηση από το Υπουργείο Εξωτερικών για τον προορισμό σας, δεν δικαιούστε συνέχιση της καταβολής των μισθών σας εάν ξεκινήσετε το ταξίδι και στη συνέχεια μπείτε σε καραντίνα!

Υπάρχει κίνδυνος επιβολής προστίμων εάν τα παιδιά σχολικής ηλικίας πρέπει να μπουν σε καραντίνα μετά τις διακοπές τους, παρά το γεγονός ότι είχαν προηγουμένως ενημερωθεί για την ταξιδιωτική προειδοποίηση.

Τι ισχύει για την Ελλάδα

  • Περιοχή κινδύνου (1η κατηγορία)
  • Δείκτης επίπτωσης 7 ημερών: 180,6 μολυσμένα άτομα ανά 100.000 κατοίκους
  • Είσοδος: Μόνο με αρνητικό τεστ ή απόδειξη εμβολιασμού/ανάρρωσης και έντυπο PLF.
  • Επιστροφή στη Γερμανία: Υποχρέωση τεστ ή απόδειξη εμβολιασμού/ανάρρωσης και DEA.
  • Στη χώρα: Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές σε κλειστούς χώρους (συμπεριλαμβανομένων των λεωφορείων, των τρένων και των ταξί) και σε πολυσύχναστους εξωτερικούς χώρους.

Γερμανία έναρξη διακοπών: Οργανώστε το ταξίδι σας | Καλό καλοκαίρι

Δείτε επίσης

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.