Γερμανία: Εορτασμός της Ελληνικής Επανάστασης σε χρώματα Ελλάδας

Νικόλαος Σκριτλής

Updated on:

Γερμανία σε χρώματα Ελλάδας

Εορτασμός της Ελληνικής Επανάστασης σε χρώματα Ελλάδας. Ποιες περιοχές στη Γερμανία θα φωτιστούν με χρώματα της Ελλάδας;

Οι Ελληνικές Αρχές στη Γερμανία, θέλοντας να τιμήσουν την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, δημιούργησαν τη σειρά #Griechenland2021 η οποία θα προβάλλει μηνύματα Γερμανών πολιτικών και σημαντικών προσωπικοτήτων από όλους τους τομείς και από την Ελληνική Ομογένεια στη Γερμανία.

Στο πλαίσιο των δράσεων της Ελληνικής Πρεσβείας και των Γενικών Προξενείων έχουν υποβληθεί επίσημα αιτήματα στις αρμόδιες γερμανικές αρχές, ούτως ώστε να φωταγωγηθούν ιστορικά κτήρια και μνημεία από μεγάλες πόλεις της Γερμανίας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τηρήστε τους κανονισμούς και τις αποστάσεις ασφαλείας όπως αυτά ορίζονται από την Γερμανική Κυβέρνηση.

Οι πόλεις που αποδέχτηκαν την ιστορική πρό(σ)κληση

  • Μόναχο
  • Ντίσσελντορφ
  • Αμβούργο

Μόναχο

Ολυμπιακός Πύργος Μονάχου | GoodLifeStudio
Σε χρώματα Ελλάδας
Προπύλαια Μόναχο | digitalimagination

Το Μόναχο, η “Αθήνα του Ίζαρ” δεν θα μπορούσε να λείπει από τη μεγάλη αυτή γιορτή του Ελληνισμού. Άρρηκτα συνδεδεμένη με το ελληνικό στοιχείο, θα φωταγωγήσει δύο εμβληματικά μνημεία και τουριστικά αξιοθέατα για ανθρώπους από όλο τον κόσμο με άρωμα Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός Πύργος και τα Προπύλαια θα φωταγωγηθούν στα χρώματα της σημαίας μας από τις 19:00 μέχρι τις 23:30.

Την προσπάθεια αυτή συντονίζει το Γενικό Προξενείο του Μονάχου και καλεί τον Ελληνισμό της περιοχής να κάνει τις καλύτερές του λήψεις στο πλαίσιο αυτού του ιστορικού γεγονότος χρησιμοποιώντας τα Tag: #GreeceinMunich #Griechenland2021 #GreeceinGermany.

Λογαριασμοί social Media: @greeceinmunich twitter και Instagram

Ντίσσελντορφ

Ντίσελντορφ γαλανόλευκη σημαία Ελλάδα
Το Ντίσελντορφ ετοιμάζεται για τα γαλανόλευκα | By Lanski

Το ψηλότερο σημείο της πόλης θα φωταγωγηθεί με χρώματα της Ελλάδας με έγκριση του νέου δημάρχου του Ντίσελντορφ, κ. Στέφαν Κέλερ, σε συνεργασία και με τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στην πόλη, κα. Μαρία Παπακωνσταντίνου.

“Κοιτάμε ψηλά, είμαστε πολλοί και γινόμαστε ορατοί”, δήλωσε η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ, κα. Μαρία Παπακωνσταντίνου. Ο πύργος θα φωτιστεί από τις 18:00 μέχρι τις 24:00.

Αμβούργο

Museum am Rothenbaum

Tο μεγάλο λιμάνι της Γερμανίας, το Αμβούργο δέχτηκε την αίτηση του Γενικού Προξενείου του Αμβούργου και θα ντύσει στα γαλανόλευκα το MARKK-Museum (Εθνολογικό Μουσείο του Αμβούργου).

Στηρίξτε την προσπάθεια

Χρέος και τιμή όλων των Ελλήνων που ζούνε στις άνω περιοχές είναι να επισκεφθούν τα σημεία ενδιαφέροντος με την φωταγώγηση των οποίων θα τιμηθεί η πατρίδα μας, να φωτογραφηθεί και να γεμίσει το διαδίκτυο με φωτογραφίες, υποστηρίζοντας τo Project των Ελληνικών Αρχών.

Κοινοποιήστε τον σύνδεσμο (link) ώστε να ενημερωθούν όσο περισσότεροι συμπατριώτες μας γίνεται!

Μην ξεχάσετε να αναρτήσετε τις φωτογραφίες σας και να προσθέσετε τα Tag: #Griechenland2021 #GreeceinGermany.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΠΑΝΤΑ ΥΠΟ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ

Μάθετε νέα και ακολουθήστε την Ελληνική Πρεσβεία στο Βερολίνο στο Facebook

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Χρόνια πολλά Ελλάδα! Χρόνια πολλά Έλληνες!

Επετειακή φωτογράφηση στο Μόναχο | Γενικό Προξενείο Μονάχου

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι ισχύουν τοπικοί περιορισμοί συγκεντρώσεων λόγω έξαρσης της πανδημικής κρίσης και θα σας παρακαλούσαμε για την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.