Γερμανία: Έρχονται το Μάρτιο τα γρήγορα τεστ Covid για κατ’οίκον χρήση

Γρήγορα τεστ Covid

Στις αρχές Μαρτίου, θα κυκλοφορήσουν στην αγορά έως και 30 διαφορετικά γρήγορα τεστ: Στη συνέχεια, τα αποτελέσματα θα πρέπει να είναι δυνατά εντός 15 λεπτών – χωρίς ρινικό επίχρισμα. Θα μπορούσε αυτός ο τρόπος να οδηγήσει στο να επιστρέψουμε επιτέλους στην καθημερινή ζωή παρά τον ιό;

Σύντομα θα υπάρξει επιστροφή στην καθημερινή ζωή στη Γερμανία, ίσως χάρη στα γρήγορα τεστ αντιγόνων Covid; Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Φαρμάκων επιβεβαίωσε στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung ότι έως και 30 διαφορετικά τεστ αντιγόνου του κορωνοϊού θα είναι διαθέσιμα στην αγορά στις αρχές Μαρτίου.

Αποτέλεσμα δοκιμής μετά από 15 λεπτά – χωρίς επίχρισμα

Ο καθένας θα πρέπει να είναι σε θέση να κάνει τεστ στον εαυτό του και το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι διαθέσιμο εντός ενός τετάρτου.

Σε αντίθεση με το συνηθισμένο επίχρισμα μέσω μύτης ή λαιμού, οι ταχείες δοκιμές βασίζονται σε διαφορετικές διαδικασίες, και μπορούν επομένως να πραγματοποιηθούν χωρίς προβλήματα.

Ο Υπουργός Υγείας Spahn παραμένει δύσπιστος

Ο υπουργός Υγείας Jens Spahn (CDU) υποστηρίζει τη χρήση τέτοιων τεστ, αλλά ταυτόχρονα είναι επιφυλακτικός σχετικά με την ποιότητά τους.

Εάν τα γρήγορα τεστ Covid για οικιακή χρήση δείχνουν πολλά λανθασμένα αποτελέσματα, “τότε υπάρχει επίσης κίνδυνος”, προειδοποιεί ο Spahn στη Γερμανία. Πιθανός κίνδυνος: Οι φορείς ιών θα μπορούσαν εν γνώσει τους να μολύνουν άλλους.

Η προοπτική γρήγορων τεστ στο σπίτι αυξάνει τις ελπίδες ότι το lockdown θα σταματήσει σύντομα. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι απολύτως δυνατό να τεθεί υπό έλεγχο ο τρόπος της μόλυνσης με τη βοήθεια γρήγορων τεστ. Ακόμη και χωρίς lockdown.

Για παράδειγμα, δύο καθηγητές από το Marburg προτείνουν ψηφιακές κάρτες για εστιατόρια, κομμωτήρια και συναυλίες.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες βασίζονται σε δοκιμές αντιγόνων

Ένα τέτοιο πιστοποιητικό θα μπορούσε να ληφθεί μέσω ενός συστήματος υπολογιστή στο οποίο αποθηκεύονται τα αποτελέσματα των δοκιμών.

Άτομα που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από μια λοίμωξη με τον κορωνοϊό και είναι άνοσοι, θα μπορούσαν να λάβουν μόνιμη άδεια για ταξίδια.

Ο ταξιδιωτικός πράκτορας TUI αναμένει επίσης ότι οι δοκιμές αντιγόνων θα χρησιμοποιηθούν στον τουρισμό. Για να καταστούν δυνατά τα ταξίδια ξανά.

Οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις πρέπει ακόμη να το συζητήσουν

Ωστόσο, πρέπει ακόμη να αποσαφηνιστεί το πώς ακριβώς οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις θέλουν να αντιμετωπίσουν τα γρήγορα τεστ κορωνοϊού για όλους, τόνισε ο Υπουργός Υγείας.

Δεν είναι επίσης σαφές εάν, για παράδειγμα, το αν θα υπάρξει οικονομική υποστήριξη από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για την αγορά γρήγορων τεστ.

Το τι πρόκειται να κοστίζουν οι ταχείες δοκιμές κατά μέσο όρο για καθημερινή χρήση δεν είναι ακόμη γνωστό.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info