Γερμανία: Εύρεση παιδικού σταθμού και εγγραφή για το έτος 21/22

Εύρεση παιδικού σταθμού στη Γερμανία; Αν ψάχνετε για μία θέση σε ένα κέντρο ημερήσιας φροντίδας, μπορείτε να δηλώσετε το παιδί σας μέσω του kita finder+. Για το έτος 2021/2022, οι εγγραφές λήγουν στις 10 Μαρτίου 2021.

Σημαντικό

Μπορείτε να δηλώσετε το παιδί σας στο kita finder+ σε διάφορα κέντρα ημερήσιας φροντίδας. Με την εγγραφή, τοποθετείτε το παιδί σας σε λίστα αναμονής για το αντίστοιχο κέντρο φύλαξης παιδιών.

Μπορείτε επίσης να επισημάνετε ένα ίδρυμα ως «προτιμώμενο» για παιδιά ηλικίας έως έξι ετών.

Κατά την κατανομή θέσεων για δημόσια και άλλα συμμετέχοντα κέντρα φύλαξης παιδιών, αυτή η επιλογή λαμβάνεται υπόψη όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δικαιούστε μια θέση στο επιθυμητό κέντρο ημερήσιας φροντίδας.

Η εγγραφή μέσω του kita finder+ δεν αποτελεί διεκδίκηση του νομικού δικαιώματος σε κέντρο ημερήσιας φροντίδας.

"<yoastmark

Απαιτήσεις

Οι γονείς πρέπει να αποδείξουν ότι τα παιδιά τους έχουν λάβει τους απαραίτητους εμβολιασμούς κατά της ιλαράς που συνιστά η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (STIKO) προτού εισέλθουν στο κέντρο ημερήσιας φροντίδας.

Τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί μπορούν να αποκλειστούν από τη συμμετοχή τους σε ένα κέντρο ημερήσιας φροντίδας.

Παιδιά κάτω του ενός έτους δεν χρειάζεται να προσκομίσουν αποδεικτικά. Τα παιδιά ηλικίας ενός έτους πρέπει να έχουν τουλάχιστον έναν εμβολιασμό κατά της ιλαράς (ή ανοσία στην ιλαρά).

Από την ηλικία των δύο ετών, πρέπει να αποδειχθεί η πλήρης προστασία από την ιλαρά (δύο εμβολιασμοί).

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Για να εγγραφείτε στο κέντρο ημερήσιας φροντίδας, πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε έναν προσωπικό λογαριασμό χρήστη στο kita finder+.

Έχετε έτοιμες τις πιο σημαντικές πληροφορίες για τον εαυτό σας και το παιδί σας.

Για απόδειξη του εμβολιασμού κατά της ιλαράς, πρέπει να προσκομίσετε στη διεύθυνση του κέντρου φύλαξης πριν από την έναρξη του έτους τα ακόλουθα:

  • βιβλιάριο ιατρικών εξετάσεων για παιδιά ή πιστοποιητικό εμβολιασμού ή
  • ιατρικό πιστοποιητικό που δηλώνει ότι υπάρχει ανοσία στη ιλαρά ή ότι το παιδί σας δεν μπορεί να εμβολιαστεί λόγω ιατρικής αντενδείξεως ή
  • επιβεβαίωση από το προηγούμενο ίδρυμα ότι τα αποδεικτικά έχουν ήδη παρασχεθεί.

Χρόνος επεξεργασίας

Η ημερήσια φροντίδα ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους. Για να μπορείτε να λαμβάνεστε υπόψη κατά την τακτική κατανομή θέσεων, παρακαλούμε σημειώστε τις προθεσμίες εγγραφής για το αντίστοιχο έτος φύλαξης.

Η επιβεβαίωση των θέσεων θα σταλεί μέσω του λογαριασμού σας στο kita finder+ από το τέλος της περιόδου εγγραφής και μετά. Εάν δεν συναινέσετε στην αποδοχή εντός δέκα ημερών, η θέση σας θα χαθεί.

Γερμανία Εύρεση παιδικού σταθμού-
By Robert Kneschke | Canva

Προθεσμίες εγγραφής για το έτος 2021/2022

Έναρξη: 1 Σεπτεμβρίου 2020
Λήξη: 10 Μαρτίου 2021

Κατανομή θέσεων κατά τη διάρκεια του έτους

Μπορείτε επίσης να υποβάλετε αίτηση για ελεύθερη θέση ανά πάσα στιγμή μέσω του kita finder+, ανεξάρτητα από τις προθεσμίες.

Οι θέσεις που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του έτους θα παραχωρηθούν ξανά αμέσως.

Εάν δεν έχετε θέση κατά την προτιμώμενη ημερομηνία έναρξης της φροντίδας των παιδιών, η εγγραφή σας θα παραμείνει στο σύστημα για άλλους πέντε μήνες.

Θα λάβετε μια ειδοποίηση πριν λήξει η ισχύς. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε στη συνέχεια να αλλάξετε ηλεκτρονικά την ημερομηνία εισόδου.

Χρεώσεις

Η χρήση της ηλεκτρονικής εγγραφής είναι δωρεάν. Τα τέλη στο ίδιο το κέντρο ημερήσιας φροντίδας διαφέρουν ανάλογα με το κέντρο ημερήσιας φροντίδας.

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για θέση μέσω του kita finder+ ή στο τοπικό κέντρο φύλαξης της επιλογής σας. Στο kita finder+ εκπροσωπούνται νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί και κέντρα φύλαξης για παιδιά ιδιοκτησίας ή συνεργασίας με το δήμο.

Οι εγκαταστάσεις φύλαξης παιδιών από άλλους παρόχους δεν υποχρεούνται να εγγραφούν στο kita finder+. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε την επιθυμητή εγκατάσταση εδώ, επικοινωνήστε απευθείας με το αντίστοιχο κέντρο φύλαξης παιδιών.

Γερμανία Εύρεση νηπιαγωγείου
By DGLimages | Canva.com

Προσοχή

Λόγω του κορωνοϊού, προς το παρόν δεν είναι δυνατή η εγγραφή στο αντίστοιχο κέντρο φύλαξης επί τόπου. Χρησιμοποιήστε το kita finder+ για να δηλώσετε το παιδί σας.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.