Γερμανία: Η καγκελάριος απευθύνεται στον πληθυσμό (Video)

Στο εβδομαδιαίο της βίντεο, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (CDU) υπενθύμισε το ιδιαίτερο βάρος που σηκώνουν οι οικογένειες.

“Στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση γνωρίζουμε πόσο δύσκολη είναι η καθημερινή ζωή για πολλούς γονείς και τα παιδιά αυτή τη στιγμή”, είπε και διαβεβαίωσε ότι εάν τα μέτρα χαλαρώσουν, τα κέντρα παιδικής μέριμνας και τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν ξανά πρώτα.

Είναι ένα “τεράστιο κατόρθωμα” να φροντίζεις και να διδάσκεις μικρότερα παιδιά στο σπίτι και να συνοδεύεις την τηλεκπαίδευση σε μεγαλύτερα παιδιά, δήλωσε η Μέρκελ. “Εκτός αυτού, υπάρχουν και οι δικές σας επαγγελματικές υποχρεώσεις και ανησυχίες.”

Είναι επίσης πικρό ότι “τα παιδιά και οι νέοι πρέπει σήμερα να στερηθούν πολλά πράγματα που είναι τόσο σημαντικά και διασκεδαστικά σε αυτήν τη φάση της ζωής τους: Φίλους, χόμπι, γιορτές ή απλά να απολαύσουν τη μέρα χωρίς έννοιες”, δήλωσε η καγκελάριος.

Ως εκ τούτου, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε μια ολόκληρη σειρά μέτρων:

  • Οικονομικό πακέτο για το μπόνους τέκνων
  • Αύξηση επιδόματος τέκνων
  • Διπλασιασμός των ημερών της αναρρωτικής άδειας λόγω παιδικής ασθένειας

Η Μέρκελ θέλει να μιλήσει με οικογένειες σχετικά με τις εμπειρίες τους κατά την πανδημία σε διάλογο ψηφιακών πολιτών την Πέμπτη.

Η Μέρκελ ανακοίνωσε στο τρέχον επεισόδιο της στο Vodcast ότι θα συναντήσει “μητέρες και πατέρες, συμπεριλαμβανομένων των μονογονέων” και θα μιλήσει μαζί τους.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.