Γερμανία: Η συνέντευξη τύπου ζωντανά σήμερα στο GRland.info

Η παράταση του lockdown έως και τα τέλη του Γενάρη είναι πλέον σίγουρη, μία περιορισμένη ακτίνα κίνησης των πολιτών και αυστηρότεροι περιορισμοί επαφών βρίσκονται ακόμα υπό συζήτηση. Η συνέντευξη τύπου ζωντανά σήμερα το απόγευμα.

Σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη του lockdown, οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις μάχονται για νέα ψηφίσματα.

ΔΕΙΤΕ: LIVE η Συνέντευξη τύπου των πολιτικών εκπροσώπων

Αναμένεται ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (CDU) και οι πρωθυπουργοί των ομοσπονδιακών κρατιδίων θα συμφωνήσουν για παράταση του lockdown και μετά τις 10 Ιανουαρίου – πιθανώς αρχικά έως τις 31 Ιανουαρίου.

Αυτό σημαίνει ότι εκτός από τις πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια καθώς και τα περισσότερα καταστήματα πιθανότατα θα παραμείνουν κλειστά για άλλες τρεις εβδομάδες.

Συζητούνται περαιτέρω προστατευτικά μέτρα: Προφανώς έχει προγραμματιστεί μια περαιτέρω αυστηρότητα των περιορισμών επαφών για όλους.  Καθώς και ένα περιορισμένο εύρος κίνησης εντός συγκεκριμένης ακτίνας από τον τόπο κατοικίας των πολιτών.

Η έναρξη της συνόδου κορυφής της ομοσπονδιακής πολιτείας, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 11 π.μ., αναβλήθηκε αρκετές φορές λόγω περαιτέρω συνομιλιών και διαμαχών μεταξύ των πολιτικών.

Μετά τις συνομιλίες τους, η καγκελάριος Μέρκελ, ο δήμαρχος του Βερολίνου, Michael Müller (SPD), και ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Markus Söder (CSU), θα παράσχουν πληροφορίες στο κοινό σχετικά με τα νέα ψηφίσματα.

Μείνετε συντονισμένοι σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση στην μητρική μας γλώσσα, τα Ελληνικά!

ΔΕΙΤΕ: LIVE η Συνέντευξη τύπου των πολιτικών εκπροσώπων

Όλα τα μέτρα που αποφασίστηκαν συνοπτικά ΕΔΩ!

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Κίνητρο: Η μηχανή της επιτυχίας.
Θέληση: Το όπλο της διάνοιας.
Έμπνευση: Το χρώμα της επιτυχίας.

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Μπες στη σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου για όλα όσα σε αφορούν.

Δείτε ακόμα στο GRland.info: Γερμανία-Covid: LIVE η Συνέντευξη τύπου των πολιτικών εκπροσώπων

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.