Γερμανία: Το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του – Έρχονται καταγίδες

καταιγίδων αναμένεται στη Νότια Γερμανία

Το ζεστό και υγρό καλοκαίρι της Γερμανίας φαίνεται να φτάνει στο τέλος του, με τον δροσερότερο καιρό να έρχεται και να συνοδεύεται από τον κίνδυνο καταιγίδων.

“Οι ημέρες της ακραίας ζέστης είναι μετρημένες στην κεντρική και νότια Γερμανία“, δήλωσε την Τετάρτη ο μετεωρολόγος Μάρκο Μανίτα από τη Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD).

“Το πρότυπο του καιρού θα αλλάξει την Πέμπτη, οδηγώντας σε σημαντικά πιο ευμετάβλητες συνθήκες, και σταδιακά θα εισρεύσει ψυχρότερος αέρας”.

Η αλλαγή αυτή θα μπορούσε να επιφέρει ισχυρές καταιγίδες με έντονες βροχοπτώσεις.

Την Πέμπτη, στα δυτικά και βορειοδυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ σε ορισμένες περιοχές θα σημειωθούν ασθενείς βροχές ή καταιγίδες.

Κατά τα άλλα, ο καιρός θα παραμείνει σε μεγάλο βαθμό ηλιόλουστος.

Οι βροχές είναι πιθανό να εκδηλωθούν συχνότερα το απόγευμα και το βράδυ στα δυτικά.

“Στα νοτιοδυτικά, ισχυρές καταιγίδες με έντονες ισχυρές βροχοπτώσεις, ισχυρές ριπές ανέμου και χαλάζι ενδέχεται να εκδηλωθούν το απόγευμα και το βράδυ, προτού μετακινηθούν προς τη Βαυαρία“, δήλωσε η Manitta.

Στο ανατολικό μισό και τις νότιες περιοχές, θα παραμείνει ξηρό μέχρι το βράδυ, εκτός από μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 22 έως 27 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και βορειοδυτικά και από 26 έως 32 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

Στα νότια η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει έως και τους 35C.

Η αλλαγή του καιρού θα γίνει πιο οριστική το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.

“Την Παρασκευή, θα σημειωθούν πολλές βροχές και ισχυρές καταιγίδες. Ιδιαίτερα στα νότια και νοτιοανατολικά, υπάρχει τοπικός κίνδυνος για ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι και δυνατές ριπές ανέμου”.

Οι δυνητικά ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να διατηρηθούν στα νότια μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.

Στα βορειοδυτικά, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αντίθετα, οι προβλέψεις δείχνουν ότι οι θερμοκρασίες στα νότια και ανατολικά θα ξεπεράσουν ενδεχομένως για τελευταία φορά τους 30C.

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι άστατος.

Η DWD αναμένει κάποιες καταιγίδες, κυρίως στα βορειοδυτικά. Παρατεταμένη βροχή είναι πιθανή στα νότια, σύμφωνα με τη Manitta.

Η θερμοκρασία θα συνεχίσει να πέφτει: Το Σάββατο, μόνο στα ανατολικά και νότια θα επιτευχθούν καλοκαιρινές θερμοκρασίες από 25 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αλλού, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 18C στις ακτές της Βόρειας Θάλασσας έως 24C στα νοτιοδυτικά.

“Μέχρι την Κυριακή, οι θερμοκρασίες θα σταθεροποιηθούν μεταξύ 18 και 23C το πολύ για όλους, σηματοδοτώντας το τέλος του καλοκαιριού”, προβλέπει ο μετεωρολόγος, επισημαίνοντας επίσης τη μετεωρολογική έναρξη του φθινοπώρου στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, την 1η Σεπτεμβρίου.

“Αν και οι θερμοκρασίες τον Σεπτέμβριο μπορεί ακόμη να ανέβουν σε καλοκαιρινά επίπεδα, ένας έντονος και παρατεταμένος καύσωνας όπως ο σημερινός δεν θα είναι πλέον δυνατός”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης