Γερμανία: Κέρδη το 2020 για την Deutsche Bank – 1η φορά από το 2014

Η Deutsche Bank εμφάνισε μικρά ετήσια κέρδη για το 2020, για 1η φορά από το 2014, λέγοντας σήμερα ότι κατέγραψε ισχυρά κέρδη στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής.

Τα τελευταία 10 χρόνια, η Deutsche έχει χάσει συνολικά 8,2 δισεκ. ευρώ και η επιστροφή στην κερδοφορία αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τον διευθύνοντα σύμβουλο Κρίστιαν Ζέβινγκ καθώς οι αναλυτές ανέμεναν ζημίες για μία ακόμα φορά το 2020.

«Έχουμε χτίσει γερά θεμέλια για βιώσιμη κερδοφορία και είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η συνολικά θετική τάση θα συνεχιστεί το 2021, παρά αυτούς τους δύσκολους καιρούς», ανέφερε ο Ζέβινγκ σε ανακοίνωση, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα.

Ο Ζέβινγκ προήχθη το 2018 για να αντιστρέψει την πορεία της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας ύστερα από χρόνια ζημιών και προστίμων αναφορικά με αποτυχίες που σχετίζονται με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τον ρόλο της στην κρίση ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων. Αναλυτές αναμένουν ότι η Deutsche θα καταγράψει και πάλι κέρδη το 2021.

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι τα καθαρά διανεμόμενα κέρδη στους μετόχους για το 2020 ήταν 113 εκατ. ευρώ. Συγκριτικά με ζημίες 5,7 δισεκ. ευρώ το 2019. Αναλυτές ανέμεναν ζημίες περίπου 300 εκατ. ευρώ για το 2020.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.