Γερμανία: Κινητοποιήσεις στα λιμάνια ξεκινά το συνδικάτο ver.di

Σε μια πρώτη, προειδοποιητική(!) απεργία στα γερμανικά λιμάνια κάλεσε τα μέλη του το μεγάλο εργατικό συνδικάτο της Γερμανίας, ver.di.

Η έναρξη κινητοποιήσεων στα λιμάνια της χώρας αναμένεται να προκαλέσει επιπλέον προβλήματα στις ήδη πιεσμένες εφοδιαστικές αλυσίδες της γερμανικής εμπορικής αγοράς.

Δείτε που είναι το 1ο μπαρ της Γερμανίας με ρομπότ

Η πρώτη απεργία, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, θα είναι 24ωρη. Όμως, το ver.di ξεκαθαρίζει από τώρα πως θα ακολουθήσουν κι άλλες κινητοποιήσεις, μετά το αδιέξοδο στον τέταρτο γύρο των διαπραγματεύσεων με τους εργοδότες και τις αρχές.

Το συνδικάτο ζητά αύξηση κατά 1,20 ευρώ στην εργατοώρα για περίπου 12.000 εργαζόμενους και αποζημιώσεις με βάση τον πληθωρισμό σε επίπεδο 12μηνου.

Η απεργία της Πέμπτης θα αφορά τα λιμάνια όλης της χώρας και ειδικότερα το Έμντεν, το Μπρεμερχάφεν, την Βρέμη, το Βίλχελσχάφεν και βέβαια το Αμβούργο.

Πάντως, το συνδικάτο είχε ήδη δώσει γραμμή στα μέλη του για προσωρινές (και πάλι προειδοποιητικές) διακοπές στην εργασία, που αύξαναν τον φόρτο και τον χρόνο αναμονής για την μεταφορά και φόρτωση των εμπορευματοκιβωτίων.

Πολλές ναυτιλιακές εταιρείες διαμαρτύρονταν πως το χρονοδιάγραμμα έβγαινε τακτικά εκτός πλάνου, επηρεάζοντας τα δρομολόγια των πλοίων.

Σύμφωνα με τις διοικητικές αρχές του λιμανιού του Αμβούργου, μισή ντουζίνα εμπορικά πλοία περιμένουν φορτωμένα, ώστε να αρχίσει η διαδικασία εκφόρτωσης.

Αναλυτές του κλάδου θεωρούν πως η κατάσταση θα επιδεινωθεί τις επόμενες εβδομάδες, δημιουργώντας «μποτιλιάρισμα» στις ακτές της Βόρειας Θάλασσας, καθώς αρκετά εμπορικά πλοία που αναχώρησαν από την Κίνα, μετά την άρση των lockdown, θα αρχίσουν να φτάνουν στην Ευρώπη.

Πηγή: Οικονομικός Ταχυδρόμος | Φωτογραφία αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.