Γερμανία: Κλινικές διακόπτουν τη χρήση του εμβολίου της Astrazeneca

Ανεπιθύμητες παρενέργειες μπορεί να εμφανιστούν μετά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. Αλλά δύο κλινικές έχουν πλέον σταματήσει τον εμβολιασμό με το δραστικό συστατικό του Astrazeneca. Πάρα πολλοί υπάλληλοι αρρώστησαν.

Η κριτική για το εμβόλιο Astrazeneca αυξάνεται εδώ και μέρες. Μετά από έναν μεγάλο αριθμό εργαζομένων σε μια κλινική που αρρώστησαν μετά τον εμβολιασμό με το δραστικό συστατικό, δύο κλινικές αντέδρασαν.

Ωστόσο, όπως εξηγεί ο καθηγητής Plachter από το Πανεπιστήμιο του Mainz σε συνέντευξη, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το εμβόλιο θα λειτουργήσει μόλις αντιδράσει ένα σώμα στη χορήγηση.

“Κατ’ αρχήν, η αντίδραση στον εμβολιασμό σημαίνει μόνο ότι το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ενεργοποιημένο. Και αυτό είναι ένα καλό σημάδι”, εξηγεί ο ειδικός.

Δεν είναι συνεπώς κακό εάν το εμβολιασμένο άτομο νιώθει άσχημα για μερικές ημέρες.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στη Γερμανία και σε όλο τον κόσμο εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού. Αλλά το δραστικό συστατικό του εμβολίου Astrazeneca ειδικότερα κάνει ξανά πρωτοσέλιδα στη Γερμανία.

Μετά από έναν εμφανώς μεγάλο αριθμό εργαζομένων που αναφέρθηκαν άρρωστοι μετά τον εμβολιασμό, δύο κλινικές στη Γερμανία διέκοψαν τον εμβολιασμό του δραστικού συστατικού.

Τελευταία ενημέρωση (22.02.2021)

Η Ελβετία σκέφτεται να απαλλαγεί πλήρως από το εμβόλιο AstraZeneca

Επιβεβαίωση από Σπαν

Αφού ο Υπουργός Υγείας Jens Spahn επιβεβαίωσε σε συνέντευξη τύπου ότι το περιστατικό διερευνάται τώρα από το Ινστιτούτο Paul Ehrlich στη Γερμανία, οι ανησυχίες αυξάνονται τώρα σχετικά με τη χορήγηση του εμβολίου Astrazeneca.

Όπως αναφέρθηκε από το n-tv, μεταξύ άλλων, ορισμένα άτομα που έχουν επιλεχθεί για εμβολιασμό λέγεται ότι έχουν ήδη ακυρώσει το ραντεβού τους διότι ανησυχούν για το εμβόλιο Astrazeneca.

“Ναι, τα ραντεβού ακυρώθηκαν, οι άνθρωποι δεν ήρθαν”, δήλωσε εκπρόσωπος της περιοχής Πάντερμπορν στον τηλεοπτικό σταθμό. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, δεν υπάρχει ακόμη γενική επισκόπηση του αριθμού των ακυρωμένων ραντεβού.

Όπως αναφέρει περαιτέρω το n-tv, μετά τις συσσωρευμένες αναφορές ασθένειας στις κλινικές, μόνο 8.806 δόσεις από τις 72.000 δόσεις εμβολίου Astrazeneca που παραδόθηκαν στην Κάτω Σαξονία λέγεται ότι χορηγήθηκαν έως και την Τρίτη.

Το Υπουργείο Υγείας στο Αννόβερο το επιβεβαίωσε στον τηλεοπτικό σταθμό.

Εργαζόμενοι στην κλινική Emden ανέφεραν επίσης άρρωστους μετά από εμβολιασμούς. Ως αποτέλεσμα, η περιφέρεια Leer ανακοίνωσε επίσης αρχικά ότι δεν θα χορηγήσει το εμβόλιο του παρασκευαστή.

“Επειδή οι δόσεις εμβολιασμού μας πιθανότατα προέρχονται από την ίδια παρτίδα όπως στο Emden”, ανέφερε.

Διαφάνεια άρθρου

Αρχική πηγή: Merkur

Περισσότερες πηγές:

Απόσπασμα από την Ελληνική έκδοση της DW

Τίτλος: Ελάχιστη χρήση εμβολίων της AstraZeneca στη Γερμανία (17.02)

Στη Γερμανία το εμβόλιο της AstraZeneca αξιοποιείται προς το παρόν κυρίως για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία.

Η διάθεση του προσωπικού να εμβολιαστεί με το εμβόλιο αυτής της εταιρείας είναι όμως ελάχιστη. Από τις 30.000 δόσεις της AstraZeneca που παραδόθηκαν στο Βερολίνο την τελευταία εβδομάδα έχουν εμβολιαστεί μόνο οι 1.000.

Στο δε κρατίδιο του Ζάαρ, η πλειονότητα του νοσοκομειακού προσωπικού που ήταν να εμβολιαστεί το Σαβββατοκύριακο με εμβόλια της AstraZeneca δεν παρουσιάστηκε. Υπολογίζεται, ότι προς το παρόν έχει αξιοποιηθεί μόνο το 7% των δόσεων που έχει παραδώσει η εταιρεία στη Γερμανία.

Αιτία για αυτή τη στάση δεν είναι μόνο η χαμηλότερη αποτελεσματικότητα των εμβολίων της AstraZeneca σε σχέση αυτά άλλων εταιρειών άλλα και υποτιθέμενες παρενέργειες.

Στις πόλεις Μπράουνσβαϊγκ και Έμντεν σταμάτησαν οι εμβολιασμοί του νοσοκομειακού προσωπικού επειδή ένας μεγάλος αριθμός των εμβολιασμένων δήλωσαν ανίκανοι προς εργασία λόγω ασθένειας.

Το αρμόδιο για την αδειοδότηση φαρμάκων, κρατικό ινστιτούτο Πάουλ Έρλιχ, εξετάζει τώρα κατά πόσο οι αντιδράσεις που παρουσιάστηκαν, είναι πιο έντονες, από αυτές που διαπιστώθηκαν κατά την κλινική έρευνα του εμβολίου.

ΠΗΓΗ

Τελευταία ενημέρωση (22.02.2021)

Η Ελβετία σκέφτεται να απαλλαγεί πλήρως από το εμβόλιο AstraZeneca

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facbook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.