Γερμανία: Μακριά μια συχνότητα κάτω του 10 που θα επέτρεπε χαλάρωση

Η Γερμανία επιθυμεί χαλάρωση των μέτρων. Αλλά ο αυξανόμενος αριθμός μολύνσεων δείχνει μια διαφορετική κατεύθυνση.

Ο Υπουργός Υγείας Spahn θεωρεί επί του παρόντος ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο ανοίγματος μη ρεαλιστικό: Μια συχνότητα μικρότερη του 10 που θα επέτρεπε χαλάρωση στη Γερμανία είναι πολύ μακριά.

Οι άνθρωποι είναι κουρασμένοι, το lockdown συνεχίζεται εδώ και μήνες. Καταστήματα, εστιατόρια και θέατρα εξακολουθούν να είναι κλειστά, όπως και οι πισίνες και τα γυμναστήρια.

Η πρόσωπο με πρόσωπο διδασκαλία για μαθητές δημοτικού σχολείου και παιδικά κέντρα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα.

Οι αριθμοί αυξάνονται ξανά

Αλλά μια ζωή όπως πριν από την πανδημία δεν είναι ακόμα δυνατή. Επειδή οι αριθμοί αυξάνονται ξανά: Οι γερμανικές υγειονομικές αρχές ανέφεραν 7.676 νέες μολύνσεις το Σάββατο (1.562 περισσότερες από ό,τι μια εβδομάδα πριν).

Ο δείκτης R, που αντικατοπτρίζει το ποσοστό μόλυνσης, ανέβηκε ξανά σε εθνικό επίπεδο σε 1,07 και η συχνότητα ανά 100.000 κατοίκους σε 60,2.

Αυτό οφείλεται πιθανώς κυρίως στη βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού, η οποία είναι πιο μεταδοτική από τον αρχικό ιό και ως εκ τούτου αποτελεί ένα συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό των λοιμώξεων.

Ωστόσο, συνεχίζονται οι συζητήσεις για πιθανή χαλάρωση.

Ο σχεδιασμός χαλάρωσης των μέτρων είναι δύσκολος

Ο πρόεδρος του SPD Norbert Walter-Borjans επέμεινε την Κυριακή στο πρόγραμμα του ZDF «Berlin direkt» σε ένα ασφαλές βήμα προς βήμα σχέδιο που ορίζει ακριβώς πότε πρέπει να χαλαρώσουν ή να περιοριστούν τα μέτρα.

Ένα τέτοιο βήμα προς βήμα σχέδιο θα μπορούσε να εγκριθεί στην επόμενη σύνοδο κορυφής στις 3 Μαρτίου.

Ο πρόεδρος της Διάσκεψης των Πρωθυπουργών ανακοίνωσε μια προοπτική για το φάσμα των πιθανών ανοιγμάτων.

Κατά τη γνώμη του, οι τιμές επίπτωσης 35 και 50 θα πρέπει να είναι οι δείκτες προσανατολισμού για χαλάρωση και ο δείκτης R “πολύ κάτω από το 1”.

Επιπλέον, η μειωμένη χρήση της ιατρικής εντατικής θεραπείας πρέπει επίσης να παίξει σημαντικό ρόλο.

“Ωστόσο, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι τα ηνία θα πρέπει να σφίξουν ξανά όταν θα αυξηθούν οι αριθμοί”, δήλωσε ο Müller.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder πιστεύει ότι η περιφερειακή σταδιακή χαλάρωση είναι πιο πρακτική. Δεδομένου ότι η Βαυαρία ειδικότερα έχει περιοχές με πολύ υψηλά ποσοστά καθώς και περιοχές με πολύ χαμηλά.

Spahn: Επίπτωση του 10 πολύ μακριά

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Jens Spahn απέρριψε τις εκκλήσεις για ένα χρονικά δεσμευμένο σχέδιο για τη χαλάρωση των περιορισμών.

“Όλοι θέλουν ένα σχέδιο τριών και έξι μηνών, αλλά αυτό δεν λειτουργεί.

Νομίζω ότι δεν πρέπει να δίνουμε ψευδείς υποσχέσεις”, δήλωσε ο πολιτικός σε πρόγραμμα του ARD.

Ενόψει της αυξανόμενης εξάπλωσης των μεταλλαγμένων ιών, θέλει να περιμένει και να δει πώς θα επηρεάσει αυτή η Δευτέρα το άνοιγμα των σχολείων και παιδικών σταθμών.

“Είναι λογικό να καθορίσουμε τα στάδια μαζί με τα υπόλοιπα ομοσπονδιακά κρατίδια σχετικά με το πότε μπορεί να γίνει το επόμενο βήμα.

Αλλά η αλήθεια είναι: Μια συχνότητα μικρότερη του 10 που θα επέτρεπε χαλάρωση, τουλάχιστον στις περισσότερες περιοχές στη Γερμανία αρκετά μακριά”, δήλωσε ο Spahn.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facbook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.