Μειώνεται η «αγάπη» για πληρωμή με μετρητά στη Γερμανία

Η χρήση μετρητών από τους Γερμανούς μειώθηκε πέρυσι καθώς η πανδημία και η αυξανόμενη δημοτικότητα των ηλεκτρονικών αγορών ενίσχυσαν τις ηλεκτρονικές πληρωμές. Παρόλα αυτά τα μετρητά παραμένουν το κορυφαίο μέσο συναλλαγών στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Τα τραπεζογραμμάτια και τα κέρματα αντιπροσώπευαν σχεδόν τα τρία πέμπτα των πληρωμών το 2021 — κάτω από το 74% το 2017, ανέφερε η Bundesbank σε μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη. Σε νομισματικούς όρους, το μερίδιο των μετρητών μειώθηκε στο 30% από 48% την ίδια περίοδο.

Ο λόγοι

Σύμφωνα με την Bundesbank, ένας παράγοντας που συνέβαλε στη μείωση αυτή ήταν οι αυστηρότεροι κανόνες υγιεινής κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, ωστόσο επεσήμανε ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε εάν η χαλάρωση των περιορισμών Covid-19 θα αντιστρέψει την τάση.

Περιορισμένη αν και αξιοσημείωτη συμβολή στην πτώση, είχε και η άνοδος των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης, με το 4% των ερωτηθέντων στην έρευνα — που διεξήχθη το δεύτερο εξάμηνο του 2021 — να λένε ότι τα είχαν αγοράσει ή τα είχαν χρησιμοποιήσει για να πραγματοποιήσουν πληρωμές.

Η συντριπτική πλειοψηφία, ωστόσο, δήλωσε ότι αγόρασε τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία για επενδυτικούς σκοπούς.

Οι πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου κέρδισαν επίσης έδαφος, με το 17% των κατόχων smartphone να λένε ότι έχουν ήδη χρησιμοποιήσει τη συσκευή τους για να πληρώσουν σε κατάστημα.

Πηγή: Ot.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.