Γερμανία: Μέλος του Bundestag σε σκάνδαλο με πωλήσεις μασκών

Σύμφωνα με έρευνα του “Spiegel”, ένα μέλος του Bundestag από το Mannheim εμπλέκεται σε σκάνδαλο σε επιχείρηση δισεκατομμυρίων με προστατευτικές μάσκες κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την έκθεση του “Spiegel” στη Γερμανία, το μέλος του Bundestag από το Mannheim, Nikolas Löbel, που εμπλέκεται στο σκάνδαλο,  λέγεται ότι ζήτησε και έλαβε προμήθεια από παραγγελίες προστατευτικών μασκών.

Ο Löbel παραδέχτηκε σε γραπτή του δήλωση σφάλματα στο SWR σε αυτό το πλαίσιο.

“Ως μέλος του Bundestag, θα έπρεπε να έχω ενεργήσει πιο προσεκτικά στις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες, ειδικά στη συγκεκριμένη πανδημική κατάσταση. Κατηγορώ τον εαυτό μου για αυτό το λάθος”.

Πληρώθηκαν προμήθειες ύψους 250.000 ευρώ

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του Löbel, η εταιρεία του, Projektmanagement-GmbH, έλαβε προμήθειες ύψους περίπου 250.000 ευρώ, επειδή μεσολάβησε σε συμβόλαια αγοράς μασκών μεταξύ ενός προμηθευτή στη Βάδη-Βυρτεμβέργη και δύο ιδιωτικών εταιρειών στη Χαϊδελβέργη και στο Μάνχαϊμ.

Löbel: “Η αμοιβή ήταν σύμφωνη με τα δεδομένα της αγοράς”

Σύμφωνα με τον Löbel, η “αμοιβή ήταν σύμφωνη με τα δεδομένα της αγοράς” για την Projektmanagement-GmbH. Ενήργησε για την εταιρία και όχι για τον ίδιο.

Άλλοι βουλευτές εμπλεγμένοι σε αγορές μασκών;

Σύμφωνα με τον “Spiegel”, πάνω από είκοσι βουλευτές πιθανόν να είχαν εμπλακεί στην επιχείρηση μασκών, είτε μέσω διαφημίσεων για προμηθευτές της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ή ως εργαζόμενοι για να εξασφαλίσουν ότι οι εταιρείες θα λάβουν τα χρήματά τους.

Με εξαίρεση του Löbel, όλοι οι πολιτικοί αρνήθηκαν να λάβουν προμήθειες ή άλλα ανταλλάγματα.

Η υπόθεση διαφθοράς του Georg Nüßlein

Την περασμένη εβδομάδα, το Bundestag προέβη σε άρση της ασυλίας του πολιτικού του CSU Georg Nüßlein. Κατά του 51χρονοτ διενεργούνται, μεταξύ άλλων, έρευνες λόγω της αρχικής υποψίας δωροδοκίας και δωροδοκίας εκλεγμένων αξιωματούχων σε σχέση με την αγορά αναπνευστικών μασκών.

Στη συνέχεια, ο δικηγόρος του ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο 51χρονος δεν θα βάλει υποψηφιότητα για τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, ο Nüßlein παραιτήθηκε εν τέλει από τη θέση του ως αντιπροέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ένωσης στο Bundestag. Πριν από μια εβδομάδα είχε αποχωρήσει προσωρινά από το αξίωμά του.

Παρά αυτά τα βήματα, ο δικηγόρος του βουλευτή αρνήθηκε και πάλι όλους τους ισχυρισμούς. Ο Γενικός Γραμματέας του CSU Markus Blume χαρακτήρισε την κίνηση του Nüßlein ως “απολύτως απαραίτητη και λογική απόφαση”.

Ο Löbel στα πρωτοσέλιδα το φθινόπωρο του 2020 λόγω διαφωνίας για ενοίκια

Ο Nikolas Löbel έκανε πρωτοσέλιδα μόλις το φθινόπωρο του 2020 όταν ενεπλάκη σε νομική διαμάχη σχετικά με την ενοικίαση ιδιόκτητης κατοικίας του.

Το SPD Mannheim απαιτεί την παραίτησή του

Στο κοινωνικό δίκτυο Twitter, η Isabel Cademartori, αναπληρωτής πρόεδρος του SPD στο Mannheim, ζήτησε την Παρασκευή την παραίτηση του Löbel.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.