Γερμανία: Τα νοσοκομεία έχουν οικονομικά προβλήματα

Παρά τις επιπλέον κρατικές επιχορηγήσεις τα νοσοκομεία στη Γερμανία αντιμετωπίζουν τη χειρότερη οικονομική κατάσταση των τελευταίων 20 ετών.

Όπως προκύπτει από έρευνα του Γερμανικού Ινστιτούτου Νοσοκομείων (DKI) το 60% των ιδρυμάτων αναμένουν για το 2021 οικονομικές απώλειες.

Νέα μέτρα λαμβάνουν τέσσερα γερμανικά κρατίδια

Το 2020 το ποσοστό των νοσοκομείων που είχαν μείον, κυμαινόταν στο 30%. Βασική αιτία για τα οικονομικά προβλήματα είναι η χαμηλότερη πληρότητα κατά το διάστημα της πανδημίας.

Για να διατίθενται ελεύθερες κλίνες για ασθενείς με κορωνοϊό τα νοσοκομεία αναβάλλουν εγχειρήσεις που δεν επείγουν και αποφεύγουν να εισάγουν ασθενείς για διάγνωση και θεραπεία.

Κατά συνέπεια, τα νοσοκομεία έχουν λιγότερα έσοδα. Έπειτα, αρκετοί ασθενείς αποφεύγουν να επισκεφτούν γιατρούς και νοσοκομεία, επειδή φοβούνται ότι θα μολυνθούν.

Έλλειψη προσωπικού σε 4 από τα 5 νοσοκομεία

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τα νοσοκομεία, είναι σύμφωνα με την έρευνα του DKI η έλλειψη προσωπικού.

Τέσσερα στα πέντε νοσοκομεία αντιμετωπίζουν δυσκολίες να καλύψουν τις κενές θέσεις νοσηλευτών στις ΜΕΘ και τα άλλα τμήματα.

Ο αριθμός των κενών θέσεων σε ολόκληρη τη Γερμανία ανέρχεται στις 22.300.

Κάθε δεύτερο νοσοκομείο αναμένει ότι τα επόμενα τρία χρόνια η κατάσταση σε ότι αφορά την έλλειψη προσωπικού θα χειροτερέψει.

Εδώ και χρόνια το νοσηλευτικό προσωπικό παραπονιέται ότι οι συνθήκες εργασίας στα νοσοκομεία είναι άσχημες και οι μισθοί χαμηλοί.

Πηγή: Παναγιώτης Κουπαράνης | DW

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.