Κανόνες εισόδου Ελλάδα – Γερμανία: Δείτε τι ισχύει

Πολλοί συμπατριώτες μας ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων ετοιμάζονται να ταξιδέψουν προς την πατρίδα.

Μετά τις συνεχείς αλλαγές των τελευταίων ημερών των κανόνων εισόδου στην Ελλάδα, επικράτησε σύγχυση σχετικά με το τι ισχύει και τι όχι.

Κανόνες εισόδου Ελλάδα – Γερμανία

Το GRland.info, προκειμένου να διευκρινιστεί η υφιστάμενη κατάσταση και να αποφευχθεί περιττή ταλαιπωρία των συμπατριωτών μας που σκοπεύουν να ταξιδέψουν, ετοίμασε μια λίστα με το τι ακριβώς απαιτείται σήμερα (18.12) για το ταξίδι από Γερμάνια προς την Ελλάδα , αλλά και για την επιστροφή από την Ελλάδα στη Γερμανία.

Για ταξίδι από Γερμανία προς Ελλάδα

  •  Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr, με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα πριν από την άφιξή τους στη Χώρα.
  • Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως εμβολιασμού ή νόσησης, οφείλουν να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε τεστ με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών ή εναλλακτικά να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε rapid test εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα. Σε ισχύ από τις 6 τα ξημερώματα της Κυριακής 19/12/2021 και έως 10/01/2022, για όλους άνω των 5 ετών.

 Για ταξίδι από Ελλάδα προς Γερμανία

  • Όλοι οι ταξιδιώτες προς Γερμανία που έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους, υποχρεούνται να επιδείξουν αρνητικό τεστ Covid19, βεβαίωση ανάρρωσης ή πιστοποιητικό εμβολιασμού.
  • Το αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ πρέπει να έχει εκδοθεί για PCR test το αργότερο 72 ώρες και για rapid test αντιγόνου το αργότερο 48 ώρες πριν από την είσοδο στη Γερμανία.
  • Απαιτείται η συμπλήρωση της ψηφιακής δήλωσης ταξιδιού στο www.einreiseanmeldung.de πριν από την άφιξη στη Γερμανία.
  • Όσοι φέρουν μαζί τους βεβαίωση ανάρρωσης ή πιστοποιητικό εμβολιασμού και την εισάγουν πριν την είσοδό τους στην πλατφόρμα δήλωσης εισόδου, δεν υπόκεινται σε καραντίνα.
  • Οι ταξιδιώτες που έχουν μόνο αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ πρέπει να απομονωθούν αμέσως μετά την είσοδο και να μπουν σε καραντίνα (10 ημέρες). Η “επαναληπτική εξέταση” είναι γενικά δυνατή το νωρίτερο μετά από 5 ημέρες. Για παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών, η καραντίνα λήγει μετά από 5 ημέρες χωρίς απαίτηση εξέτασης.
  • Τέλος, για όσους επιστρέφουν με πλοίο μέσω Ιταλίας είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση ιταλικού PLF.

Υπενθυμίζουμε ότι τα μέτρα αυτά για είσοδο στη Γερμανία ισχύουν επί του παρόντος διότι η Ελλάδα έχει χαρακτηριστεί από το RKI ως περιοχή υψηλού κινδύνου από 21 Νοεμβρίου 2021. Σε περίπτωση αλλαγής θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Κανόνες εισόδου Ελλάδα – Γερμανία

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

Κανόνες εισόδου Ελλάδα - Γερμανία
Κανόνες εισόδου Ελλάδα – Γερμανία | Δεκέμβριος 2021

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.