Γερμανία: Όλοι οι κανόνες και οι απαγορεύσεις για όλα τα κρατίδια

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα είναι πολύ, πολύ διαφορετική φέτος..

Τι κανόνες όμως ισχύουν στα 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας αναλυτικά;

Βερολίνο

Η Γερουσία του Βερολίνου απαγόρευσε τις διαδηλώσεις κατά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με την τρέχουσα διάταξή της. Ένα δικαστήριο απέρριψε την επείγουσα αίτηση ενός αιτούντος που ήθελε να πραγματοποιήσει συνάντηση στην Πύλη του Βρανδεμβούργου την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Στην πρωτεύουσα, όπως και στην υπόλοιπη Γερμανία, μπορείτε να γιορτάσετε μόνο με τη δική σας οικογένεια (ή με το πολύ πέντε άτομα από δύο νοικοκυριά) λόγω περιορισμών επικοινωνίας.

Απαγορεύεται η διανομή και η πώληση αλκοόλ από τις 2 μ.μ. έως τις 6 π.μ. την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Τα πυροτεχνήματα απαγορεύεται να εκτοξεύονται σε 56 απαγορευμένες ζώνες.

Τα ακόλουθα ισχύουν στο Βερολίνο: Απαγορεύεται η πώληση και διανομή οποιουδήποτε είδους πυροτεχνημάτων συμπεριλαμβανομένης της κατηγορίας 1.

2900 αστυνομικοί θα διασφαλίζουν επίσης ότι αποτρέπονται οι παράνομες συγκεντρώσεις.

Κάτω Σαξονία

Ισχύει ο εθνικός περιορισμός επαφής σε πέντε άτομα το πολύ από δύο νοικοκυριά. Η απαγόρευση συναθροίσεων και συγκεντρώσεων ισχύει επίσης για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Επιτρέπονται πυροτεχνήματα; Στην Κάτω Σαξονία, αυτό εξαρτάται από την τοποθεσία. Απαγορεύεται η πυροδότηση πυροτεχνημάτων ή η μεταφορά πυροτεχνημάτων σε πολυσύχναστους δρόμους, μονοπάτια και πλατείες.

Οι περιοχές και οι μεγάλες πόλεις καθορίζουν ποιες τοποθεσίες επηρεάζονται. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μικρά πυροτεχνήματα όπως βεγγαλικά. Απαγορεύεται η οργάνωση δημόσιων πυροτεχνημάτων.

Αμβούργο

  • Απαγορεύεται τόσο η πώληση όσο και η πυροδότηση πυροτεχνημάτων.
  • Ο κανονισμός δεν ισχύει μόνο σε δημόσιους χώρους, αλλά και στον δικό σας κήπο ή στο μπαλκόνι.
  • Επιτρέπονται μόνο μικρά πυροτεχνήματα (βεγγαλικά ή επιτραπέζια πυροτεχνήματα).

Υπάρχει απαγόρευση συγκέντρωσης σε δημόσιους χώρους. Η κατανάλωση αλκοόλ περιορίζεται επίσης στους τέσσερις τοίχους. Δεν επιτρέπεται να πιείτε σε δρόμους, πλατείες ή πάρκα.

Σε πολλούς δημόσιους χώρους όπως το Reeperbahn ή στο Alma-Wartenberg-Platz στην περιοχή Altona, η μάσκα εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική. Χωρίς διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία!

Η αστυνομία θα έχει ισχυρή παρουσία στους δρόμους του Αμβούργου.

Βρέμη

Τα πυροτεχνήματα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς γενικά απαγορεύονται στη μικρότερη ομοσπονδιακή πολιτεία, επειδή οι πόλεις της Βρέμης και του Μπρέμερχαβεν απαγορεύεται να καίνε πυροτεχνήματα.

Δεν επιτρέπεται στους ανθρώπους να ανάβουν πυροτεχνήματα που έχουν ήδη στο σπίτι τους, για παράδειγμα από το προηγούμενο έτος.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μικρά πυροτεχνήματα, όπως βεγγαλικά, τα οποία μπορούν να αγοραστούν όλο το χρόνο.

Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

Σε ορισμένες πόλεις και περιοχές που επηρεάζονται ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό, ισχύει νυχτερινή απαγόρευση για την αρχή του νέου έτους.

Στην περιοχή Gütersloh, για παράδειγμα, οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν σε εσωτερικό χώρο μεταξύ 10 μ.μ. και 5 π.μ.

Το Oberhausen, οι συνοικίες Düren και Lippe και η πόλη Solingen έχουν επίσης αποφασίσει σχετικά με τους περιορισμούς νυχτερινής εξόδου.

Οι κανόνες διαφέρουν από πόλη σε πόλη ως προς το αν μπορείτε ή όχι να βγείτε με κροτίδες που έχετε αγοράσει νωρίτερα.

Στην πρωτεύουσα του Ντίσελντορφ, για παράδειγμα, υπάρχει απαγόρευση πυροτεχνημάτων σε ολόκληρη την παλιά πόλη.

Στη Βόννη, απαγορεύονται οι κροτίδες σε δημόσιους χώρους – σε ολόκληρη την περιοχή της πόλης.

Ιδιαίτερα αυστηροί κανόνες στο Ντόρτμουντ!

Πρώτα επεκτάθηκαν οι ζώνες απαγόρευσης των πυροτεχνημάτων στο κέντρο της πόλης και μετά η αυστηρότερη απαγόρευση των συνελεύσεων: στο Reinoldikirche, το Katharinentreppe και το Möllerbrücke στο Kreuzviertel, μπορούν να συναντηθούν το πολύ δύο άτομα αντί για πέντε.

Επιπλέον, δεν θα υπάρχουν δημόσιες συγκοινωνίες στην πόλη την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς από τις 10.30 μ.μ.

Τα γραφεία της αστυνομίας και της δημόσιας τάξης είναι έτοιμα για πιθανά προβλήματα σε ολόκληρη τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Συνολικά πάνω από 4.800 αστυνομικοί θα είναι σε υπηρεσία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Κάποιο από το προσωπικό είναι σε κατάσταση αναμονής και μπορεί να ζητηθεί εάν είναι απαραίτητο.

Μπες στη σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου για όλα όσα σε αφορούν, πάντα στην μητρική μας γλώσσα, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Έσση

Υπάρχει περιορισμός εξόδου το βράδυ στην Έσση.

Επηρεαζόμενες περιοχές: Bergstrasse, Limburg-Weilburg, Waldeck-Frankenberg, Main-Kinzig, Gießen, Darmstadt-Dieburg, Offenbach.

Κανείς δεν επιτρέπεται να φύγει από το διαμέρισμά του εδώ από τις 9 μ.μ. έως τις 5 π.μ.

Μπορείτε να καταναλώσετε αλκοόλ έξω την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και την Πρωτοχρονιά; ΟΧΙ!

Στο Βισμπάντεν υπάρχουν ακόμη αυστηρότεροι κανόνες: Εκεί, το αλκοόλ δεν μπορεί πλέον να πωλείται έξω από νωρίς το απόγευμα.

Στη Φρανκφούρτη και το Όφενμπαχ υπάρχει απαγόρευση πυροτεχνημάτων σε μεγάλες περιοχές της πόλης. Στο Κάσελ, απαγορεύονται τα πυροτεχνήματα στο Καρλσάου, στην περιοχή γύρω από το Παλάτι Orangerie και στο Παλάτι Wilhelmshöhe και στο ορόσημο του Κάσελ Ηρακλής.

Επίσης, στις περιοχές Groß-Gerau, Kassel, Gießen και Main-Kinzig δεν επιτρέπονται τα βεγγαλικά.

Η αστυνομία και το γραφείο δημόσιας τάξης ανακοίνωσαν ελέγχους σε δημοφιλείς δημόσιους χώρους.

Παραβιάσεις της απαγόρευσης κυκλοφορίας, για παράδειγμα, απειλούνται με πρόστιμο για διοικητικό αδίκημα, το ποσό καθορίζεται από τις ίδιες τις περιφέρειες.

Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία

Οι κάτοικοι του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας μπορούν ακόμη να κυκλοφορούν ελεύθερα εντός του κρατιδίου, εφόσον τηρούν τους περιορισμούς επαφής.

Δεν επιτρέπονται τουριστικές διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία και σε όλες τις άλλες εγκαταστάσεις διαμονής, ακόμη και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Οι επισκέπτες από άλλες ομοσπονδιακές πολιτείες δεν επιτρέπεται να έρθουν στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία για ημερήσια εκδρομή, εκτός εάν επισκεφθούν την οικογένειά τους εδώ.

Απαγορεύεται η ανάφλεξη πυροτεχνημάτων σε δημόσιους χώρους και δρόμους στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία.

Ωστόσο, τα μικρά πυροτεχνήματα κατηγορίας F1 εξαιρούνται από την απαγόρευση. Τα πυροτεχνήματα μπορούν γενικά να πυροδοτηθούν στην ιδιοκτησία κάποιου.

Το αλκοόλ δεν επιτρέπεται να σερβίρεται ή να πίνεται δημόσια.

Ρηνανία-Παλατινάτο

Απαγορεύεται εντελώς η πυροδότηση πυροτεχνημάτων σε δημόσιους χώρους και δρόμους.

Το αλκοόλ απαγορεύτηκε δημόσια από τις 16 Δεκεμβρίου. Η απαγόρευση συγκέντρωσης ισχύει και για τη νέα χρονιά. Συνεπώς, δεν επιτρέπονται συναντήσεις με γείτονες, φίλους και γνωστούς στο δρόμο.

Στο Ludwigshafen, Speyer, Frankenthal και στο Rhein-Pfalz-Kreis ισχύουν περιορισμοί εξόδου το βράδυ έως τις 10 Ιανουαρίου. Κανείς δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί δημόσια από τις 9 μ.μ. έως τις 5 π.μ. χωρίς βάσιμο λόγο.

Στο Pirmasens, ο κανονισμός δεν ισχύει έως τις 1 π.μ. την Πρωτοχρονιά.

Τα εστιατόρια είναι κλειστό από τις 2 Νοεμβρίου. Ωστόσο, τα εστιατόρια μπορούν να παραδώσουν φαγητό ή να τα προσφέρουν για παραλαβή – ακόμη και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Οι αστυνομικές και ρυθμιστικές αρχές θα παρακολουθούν τη συμμόρφωση με τους κανόνες σε δημόσιους χώρους.

Βάδη-Βυρτεμβέργη

Απαγορεύεται η ανάφλεξη πυροτεχνημάτων σε δημόσιους χώρους στη Βάδη-Βυρτεμβέργη. Αυτό επιτρέπεται μόνο σε ιδιωτικούς χώρους.

Λόγω των περιορισμών εξόδου, μπορεί κανείς να βγει από το διαμέρισμά του μετά τις 8 μ.μ. την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μόνο για σημαντικό λόγο.

Επιτρέπεται να επισκέπτεστε συγγενείς και φίλους μεταξύ 5 π.μ. και 8 μ.μ. Δεν επιτρέπεται η άφιξη ή η αναχώρηση μεταξύ 8 μ.μ. και 5 π.μ. για τον εορτασμό της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Επιτρέπεται η διανυκτέρευση σε φίλους και συγγενείς εάν η άφιξη πραγματοποιήθηκε πριν τις 8 μ.μ.

Ποιες είναι οι κυρώσεις; Ο κατάλογος των προστίμων προβλέπει εύρος από 50 έως 1000 ευρώ για βεγγαλικά, το μέσο πρόστιμο θα κυμαίνεται 100 ευρώ.

Πρόστιμο θα καταβάλλεται επίσης όταν παρευρίσκεστε σε μια ιδιωτική συγκέντρωση σε δημόσιους χώρους.

Τότε το πρόστιμο μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 50 και 1000 ευρώ για κάθε συμμετέχοντα. Το μέσο πρόστιμο θα κυμαίνεται στα 150 ευρώ.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, η αστυνομία θα παρακολουθεί στενά τη συμμόρφωση με τους κανόνες σε εθνικό επίπεδο, ειδικά σε δημόσιους χώρους.

Στη Στουτγκάρδη, προγραμματίζονται τέσσερις διαδηλώσεις σχετικά με τα μέτρα κορωνοϊού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Σε αντίθεση με το Βερολίνο, επιτρέπονται συγκεντρώσεις στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Μπες στη σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου για όλα όσα σε αφορούν, πάντα στην μητρική μας γλώσσα, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Βαυαρία

Το ίδιο ισχύει και για την Βαυαρία: Συναντήσεις το πολύ πέντε ατόμων από δύο νοικοκυριά. Απαγορεύονται οι συναντήσεις με πολλά άτομα έξω από το σπίτι καθώς και σε δημόσιους χώρους.

Μπορείτε να βγείτε από το σπίτι ή το διαμέρισμά σας μόνο για κάποιον σημαντικό λόγο κατά τη διάρκεια του νυχτερινού περιορισμού εξόδου από τις 9 μ.μ. έως τις 5 π.μ.

Μπορείτε να πιείτε ένα ποτό μόνο σε ιδιωτικούς χώρους, όπως διαμερίσματα, κήπους, βεράντες και μπαλκόνια.

Μόνο πυροτεχνήματα κατηγορίας F1 επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν. Απαγορεύεται η καύση ή η μεταφορά πυροτεχνημάτων την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε δημόσιους χώρους σε όλη τη Βαυαρία.

Οι αντίστοιχοι δήμοι καθορίζουν ποιες τοποθεσίες είναι αυτές. Τα αποθέματα πυροτεχνημάτων από προηγούμενα χρόνια μπορούν να αναφλεγούν σε ιδιωτική ιδιοκτησία όπως ο κήπος ή το μπαλκόνι – αλλά αυτό απαγορεύεται επίσης σε ορισμένες πόλεις και στην περιοχή της Μέσης Φραγκονίας.

Οι κάτοικοι του Mittlerer Ring στο Μόναχο δεν επιτρέπεται να πυροδοτούν κροτίδες σε ιδιωτική ιδιοκτησία στο κέντρο της μητρόπολης.

Στην Ingolstadt, στην Άνω Βαυαρία, απαγορεύονται πυροτεχνήματα στην παλιά πόλη για λόγους πυρασφάλειας.

Στην πόλη Bamberg της Άνω Φραγκονίας, υπάρχει απαγόρευση πυροτεχνημάτων στο Domplatz και σε άλλα μέρη.

Σάαρλαντ

Για στις 31 Δεκεμβρίου. και 01.01. ισχύει απαγόρευση συγκεντρώσεων σε δημόσιους χώρους.
Τα πυροτεχνήματα απαγορεύονται σε πολλούς δημόσιους δρόμους και μέρη.

Το κράτος συνιστά επειγόντως να αποφύγετε τα πυροτεχνήματα στον δικό σας κήπο ή στην αυλή.

Οι δήμοι επιτρέπεται να απαγορεύσουν την κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους. Η πώληση και διανομή αλκοολούχων ποτών μεταξύ 11 μ.μ. και 6 π.μ. απαγορεύεται γενικά σε εστιατόρια.

Τα εστιατόρια επιτρέπεται να προσφέρουν φαγητό για παραλαβή ή παράδοση – αλλά κανείς δεν επιτρέπεται να καθίσει στα εστιατόρια.

Θουριγγία

Σύμφωνα με το διάταγμα του κρατιδίου, τα πυροτεχνήματα απαγορεύονται σε δημόσιους δρόμους, πλατείες και σε πάρκα.

Η απαγόρευση των πυροτεχνημάτων θα ελέγχεται από την αστυνομία, καθώς και η συμμόρφωση με τους περιορισμούς επαφής και την απαγόρευση του αλκοόλ σε δημόσιους χώρους.

Η νυχτερινή απαγόρευση θα είναι πιο χαλαρή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Επιτρέπεται στα άτομα να μείνουν έξω μετά τις 10 μ.μ. – με την επιφύλαξη συμμόρφωσης με τους περιορισμούς επαφής.

Πρέπει να επιστρέψετε στο σπίτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις 3:00 π.μ. Μπορεί να ισχύουν διαφορετικοί κανονισμοί σε κάθε περιοχή.

Ανεξάρτητα από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, επί του παρόντος απαγορεύεται η πώληση και η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιο χώρο.

Το κρατικό αστυνομικό τμήμα προετοιμάζεται για όλα τα πιθανά σενάρια. Αυτό περιλαμβάνει επίσης τυχόν διαδηλώσεις από τους αντιπάλους των μέτρων προστασίας του κορωνοϊού.

Σαξονία

Υπάρχει αυστηρή απαγόρευση πυροτεχνημάτων στις πόλεις της Δρέσδης και του Chemnitz και στην περιοχή Erzgebirge. Δεν επιτρέπονται ούτε σε ιδιωτική ιδιοκτησία.

Σύμφωνα με το διάταγμα της Σαξονίας, ισχύει νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, η οποία ανακαλείται για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς από τις 10 μ.μ. έως τις 6 π.μ.

Ωστόσο, η πόλη της Λειψίας εξέδωσε γενικό διάταγμα που απαγορεύει όλες τις συναθροίσεις στην περιοχή της πόλης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Οι περιορισμοί επαφής, καθώς και οι κανόνες για τις αποστάσεις και τις μάσκες παραμένουν.

Σαξονία-Άνχαλτ

Ισχύουν οι περιορισμοί επαφής και η απαγόρευση πώλησης πυροτεχνημάτων.

Στη Σαξονία-Άνχαλτ, οι περισσότεροι δήμοι απέχουν από την απαγόρευση πυροτεχνημάτων την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς που εξακολουθούν να ισχύουν σε δημοφιλή μέρη, προκειμένου να αποτραπούν τα πλήθη.

Οι δήμαρχοι και οι διοικητικοί σύμβουλοι πολλών πόλεων και περιφερειών κάλεσαν, ωστόσο, σε αποφυγή πυροδότησης πυροτεχνημάτων φέτος, αν αυτό είναι δυνατόν.

Εκατοντάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται έξω την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς για να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την τάξη. Εκτός από τους τακτικούς αξιωματικούς που περιπολούν, μεγάλο επιπλέον προσωπικό της αστυνομίας θα είναι σε υπηρεσία.

Θα υποστηρίξουν τις ρυθμιστικές αρχές των δήμων στην παρακολούθηση των κανόνων και των τοπικών απαγορεύσεων.

Βραδεμβούργο

Στο Βραδεμβούργο, ισχύουν οι συνήθεις περιορισμοί επικοινωνίας για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και την Πρωτοχρονιά.

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οι κάτοικοι του Βραδεμβούργου επιτρέπεται να είναι έξω έως τις 2:00 π.μ. – τότε ξεκινά νυχτερινός περιορισμός εξόδου.

Επιπλέον, ισχύει απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ όλη την ημέρα σε δημόσιους χώρους. Δεν είναι δυνατή η πώληση πυροτεχνημάτων.

Δεν ισχύει γενική απαγόρευση πυροτεχνημάτων στο Βρανδεμβούργο, αλλά αποθαρρύνεται έντονα η χρήση τους.

Οι επαρχίες και οι αστικές περιοχές μπορούν να εκδώσουν απαγορεύσεις πυροτεχνημάτων ή, σύμφωνα με τη διάταξη περιορισμού, πρέπει να το διατάξουν αυτό για δημόσιους δρόμους, δρόμους και μέρη όπου η ελάχιστη απόσταση 1,50 μέτρων δεν μπορεί να τηρηθεί.

Το Πότσνταμ έχει απαγορεύσει τα πυροτεχνήματα σε όλη την πόλη.

Σλέσβιχ-Χόλσταϊν

Οι τουρίστες δεν μπορούν στην πραγματικότητα να έρθουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς επειδή δεν επιτρέπεται να μείνουν σε ξενοδοχεία ή διαμερίσματα διακοπών. Τέλος, τα εστιατόρια και τα μπαρ είναι κλειστά για τους επισκέπτες.

Απαγορεύεται η πώληση πυροτεχνημάτων σε εθνικό επίπεδο. Και αν εξακολουθείτε να έχετε πυροτεχνήματα από το προηγούμενο έτος, δεν επιτρέπεται να τα πυροδοτήσετε σε τοποθεσίες εντός της πόλης, όπως το Kiel, το Flensburg ή το Lübeck.

Η συνοικία Schleswig-Flensburg απαγορεύει γενικά την πυροδότηση πυροτεχνημάτων σε κατοικημένες περιοχές.

Σε νησιά όπως το Sylt ή στο θέρετρο St. Peter-Ording στη Βόρεια Θάλασσα, τα πυροτεχνήματα απαγορεύονται κάθε χρόνο για λόγους πυροπροστασίας λόγω σπιτιών με αχυρένια σκεπή.

Επαγγελματικά δημόσια πυροτεχνήματα στο Hörnumer Hafen (Sylt) και στην παραλία του St. Peter-Ording επίσης ακυρώθηκαν.

Στο Travemünde, τα πυροτεχνήματα, τα οποία απολαμβάνουν πάντα χιλιάδες, και τα λέιζερ ακυρώνονται.

Οι κάτοικοι στο Σλέσβιχ-Χολστάιν πρέπει να φορούν μάσκες σε πολυσύχναστους δρόμους και πλατείες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Και η κατανάλωση αλκοόλ απαγορεύεται δημόσια.

Για περισσότερα χρήσιμα άρθρα πατήστε ΕΔΩ!

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας.

Μπες στη σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου για όλα όσα σε αφορούν, πάντα στην μητρική μας γλώσσα, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.