Γερμανία: Μπορεί ο εργοδότης μου να με αναγκάσει να εμβολιαστώ;

Γερμανία: Έχει το δικαίωμα ο εργοδότης μου να με υποχρεώσει να κάνω το εμβόλιο; Ποια επαγγέλματα επηρεάζονται;

Δεν υπάρχει γενικός υποχρεωτικός εμβολιασμός και δεν προβλέπεται να εισαχθεί.

Ο υπουργός Υγείας Jens Spahn (CDU) το τόνισε επανειλημμένα. “Σας λέω: Δεν θα υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός σε αυτήν την πανδημία“, δήλωσε ο Χριστιανοδημοκράτης στο Bundestag.

Αλλά πώς είναι τα πράγματα στον χώρο της εργασίας; Μπορούν οι εργοδότες να επιβάλουν τον εμβολιασμό για τους εργαζόμενους;

Κατά κανόνα, είναι ιδιωτική υπόθεση αν και πώς κάποιος προστατεύεται από ασθένειες. Κανονικά οι εργοδότες δεν μπορούν να επιβάλουν εμβολιασμούς κατά του Covid-19 ή να τους απαιτήσουν κατά την πρόσληψη των υπαλλήλων τους.

Ωστόσο, αυτός ο κανονισμός δεν εφαρμόζεται σε επαγγέλματα στα οποία οι άνθρωποι εργάζονται με άτομα που ανήκουν σε ομάδες κινδύνου – όπως σε νοσοκομεία και γηροκομεία.

Εάν τα εμβολιασμένα άτομα δεν είναι πλέον μολυσματικά, ο εργοδότης μπορεί να αποφασίσει ότι ο εμβολιασμός είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόσληψη!

Σε αυτήν την περίπτωση, αυτοί που έχουν ήδη απασχοληθεί δεν μπορούν να αναγκαστούν να κάνουν εμβολιασμό. Οι εργαζόμενοι μπορούν όμως στη συνέχεια να απολυθούν, αναφέρει το Sat.1.

Δείτε συνοπτικά όλα τα νέα μέτρα στη Γερμανία με ένα κλικ ΕΔΩ!

Όλα τα νέα για τον Covid-19 με ένα κλικ  ΕΔΩ!

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Κίνητρο: Η μηχανή της επιτυχίας.
Θέληση: Το όπλο της διάνοιας.
Έμπνευση: Το χρώμα της επιτυχίας.

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Μπες στη σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου για όλα όσα σε αφορούν.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση, και πάντα σε ελληνική γλώσσα. Γίνε μέλος στην σελίδα μας, ΕΔΩ

Άρθρο της Merkur με πληροφορίες από το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA)

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.