Γερμανία: Συνεχίζονται οι πτωχεύσεις επιχειρήσεων στη Βαυαρία

Γερμανία: 41.000 καταστήματα έκλεισαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Ο αριθμός των εταιρικών πτωχεύσεων στη Βαυαρία αυξάνεται και πάλι εδώ και ένα χρόνο και έχει επανέλθει σχεδόν στα επίπεδα της εποχής πριν από την πανδημία της Κορόνας.

“Παρατηρούμε ότι επί του παρόντος ένας αυξανόμενος αριθμός μεγαλύτερων επιχειρήσεων καθίσταται αφερέγγυος, πράγμα που σημαίνει ότι επηρεάζονται περισσότεροι εργαζόμενοι”, δήλωσε την Πέμπτη στο Μόναχο ο διευθύνων σύμβουλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων της Βαυαρίας, Bertram Brossardt.

“Η επιβράδυνση της οικονομίας εντείνει την πίεση στις επιχειρήσεις και μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση των πτωχεύσεων”.

Σύμφωνα με αξιολόγηση του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Leibniz στο Χάλε (IWH), 136 επιχειρήσεις κατέθεσαν αίτηση αφερεγγυότητας στα δικαστήρια της Βαυαρίας τον Ιούλιο, έναντι 872 από τον Ιανουάριο.

Δεν μπορεί να γίνει λόγος για κύμα πτωχεύσεων, “μάλλον, πλησιάζουμε και πάλι τη μακροπρόθεσμη τάση”, δήλωσε ο Brossardt.

Ωστόσο, το υψηλό κόστος ενέργειας, πρώτων υλών και εργασίας, καθώς και η αυξανόμενη γραφειοκρατία και οι αυξανόμενοι περιβαλλοντικοί κανονισμοί επηρεάζουν όλο και περισσότερες επιχειρήσεις. ”

Ο τόπος μας και οι συνθήκες-πλαίσιο πρέπει επιτέλους να τεθούν ξανά στο επίκεντρο των πολιτικών προσπαθειών.

Διαφορετικά απειλούμαστε με μια υφέρπουσα αποβιομηχάνιση”, δήλωσε ο επικεφαλής της vbw.

Σε παγγερμανικό επίπεδο, ο αριθμός των πτωχεύσεων προσωπικών και εταιρικών εταιρειών στη Γερμανία ήταν 1025 τον Ιούλιο, σύμφωνα με το IWH, 6% υψηλότερος από τον μέσο όρο του μήνα Ιουλίου των ετών 2016 έως 2019, πριν από την πανδημία Corona.

Οι περισσότερες από τις θέσεις εργασίας που επλήγησαν ήταν στο εμπόριο και τη βιομηχανία, ανέφερε.

“Δεν αναμένουμε σημαντική αύξηση των αριθμών αφερεγγυότητας για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο”, δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας αφερεγγυότητας του IWH, Steffen Müller.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης