Γερμανία: Σχεδιάζεται σύνοδος κορυφής για την προσφυγική κρίση

Στους ανθρώπους που εγκατέλειψαν την Ουκρανία, ο Söder υποσχέθηκε υποστήριξη από το κρατίδιο της Βαυαρίας. Η Βαυαρία είναι έτοιμη να βοηθήσει.

Τώρα είναι σημαντικό η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να εκπληρώσει επιτέλους την ευθύνη της και να αναλάβει το κόστος, είπε: “Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν πρέπει να αφήσει τα κράτη και τους δήμους μόνους τους”.

Ο πολιτικός του CSU ανακοίνωσε διάσκεψη με όλους τους δημάρχους και τα περιφερειακά συμβούλια της Βαυαρίας για την Τετάρτη.

Η στέγαση και η φροντίδα των προσφύγων στη Βαυαρία αποτελούσε μέχρι σήμερα πρόβλημα σε πολλούς δήμους. Σύμφωνα με τον Söder, περίπου 50.000 πρόσφυγες έχουν φτάσει στη Βαυαρία μέχρι στιγμής.

Ομάδες υποδοχής για παιδιά από την Ουκρανία

Ειδική βοήθεια χρειάζονται τα παιδιά και οι νέοι – μέσω ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και ταχείας ένταξης στα σχολεία και τα κέντρα ημερήσιας φροντίδας, δήλωσε ο Söder.

Ως εκ τούτου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας να δημιουργήσει εκπαιδευτικές τάξεις υποδοχής. Γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για την πρόσληψη πρόσθετου προσωπικού.

Η φοίτηση στο σχολείο δεν είναι υποχρεωτική για τους πρόσφυγες μέχρι την πάροδο τριών μηνών.

Ωστόσο, η Βαυαρία θέλει να “κάνει κάτι πριν από αυτό”, όπως εξήγησε χθες το πρωί ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Για το λόγο αυτό, δημιουργούνται και επεκτείνονται εκπαιδευτικές ομάδες υποδοχής.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

Περισσότερα για την Ρωσο-Ουκρανική κρίση: ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.