Γερμανία: Τεσσεράμισι χρόνια φυλάκιση για απάτη με βοηθήματα Covid

Ένας 31χρονος στη Γερμανία υπέβαλε 91 αδικαιολόγητες αιτήσεις για βοηθήματα έκτακτης ανάγκης Covid- συνολικά πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ με αποτέλεσμα το Δικαστήριο του Μονάχου να τον καταδικάσει σε πολυετή φυλάκιση.

Μόναχο – Η αίτηση για βοηθήματα έκτακτης ανάγκης Covid ύψους εκατομμυρίων ευρώ καταδίκασε έναν 31χρονο σε πολυετή φυλάκιση στη Γερμανία.

Το Δικαστήριο του Μονάχου τον καταδίκασε την Τετάρτη σε τεσσεράμισι χρόνια, μεταξύ άλλων, για απάτη επιδοτήσεων.

Η ετυμηγορία δεν είναι ακόμη οριστική, αλλά ο κατηγορούμενος παραμένει υπό κράτηση λόγω του κινδύνου φυγής.

Υποβλήθηκαν πολλές αιτήσεις για οικονομικά βοηθήματα

Ο πυρήνας του κατηγορητηρίου ήταν 91 αιτήσεις για βοήθεια έκτακτης ανάγκης κορωνοϊού που είχε υποβάλει ο 31χρονος τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020 στη Βαυαρία, τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το Βερολίνο, την Έσση, τη Βάδη-Βυρτεμβέργη και το Σάαρλαντ – ορισμένες με άγνωστες ταυτότητες.

Ήθελε να μεταφερθούν περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια ευρώ στον λογαριασμό του στην Sparkasse Dortmund.

Ελήφθησαν τελικά μόνο 67.776 ευρώ από τρεις αιτήσεις. Επειδή η απάτη ήταν «τρομακτική», όπως είπε και ο δικηγόρος υπεράσπισης και ο δικαστής Markus Födisch.

Όχι μόνο ο ίδιος αριθμός λογαριασμού χρησιμοποιήθηκε ξανά και ξανά, αλλά σύμφωνα με τον δικαστή, οι αιτήσεις ήταν μερικές φορές τελείως λανθασμένες και ανεπεξέργαστες.

Σε ένα εμπόριο φρούτων, για παράδειγμα, γινόταν λόγος για εξορυκτικές δραστηριότητες.

Υπάλληλος αποκτά υποψίες και ενεργοποιεί την αστυνομία

Το γρήγορο τέλος της απάτης ήρθε όταν ένας υπάλληλος στη Βαυαρία παρατήρησε την επανειλημμένη χρήση του αριθμού λογαριασμού, όπως είπε ο εισαγγελέας.

Διακόπηκαν περαιτέρω πληρωμές και ο άνδρας συνελήφθη τελικά τον Μάιο.

Ο εισαγγελέας διαπίστωσε εγκληματική ενέργεια στις πράξεις καθώς και την εκμετάλλευση της πανδημίας και της επείγουσας βοήθειας που παρείχε το κράτος.

Το δικαστήριο κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι ο 31χρονος έδειξε «ιδιαίτερη θρασύτητα» κατά την υποβολή των αιτήσεων για βοήθεια έκτακτης ανάγκης. Καθώς αυτές δημιουργήθηκαν σκόπιμα με χαμηλές απαιτήσεις και λίγους ελέγχους.

Ο κατηγορούμενος παραπονιέται για τη σύλληψη

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο κατηγορούμενος είπε πολύ λίγα για τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς, αλλά διαμαρτυρήθηκε επανειλημμένα για τη σύλληψή του και τη μεταφορά του από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία στη Βαυαρία.

Ο δικαστής Födisch τόνισε ότι όλα έγιναν νομικά σωστά.

Ο εναγόμενος είχε εισέλθει στην αίθουσα του δικαστηρίου την Τετάρτη το πρωί φορώντας μάσκα με τις λέξεις “χωρίς θεμελιώδη δικαιώματα”, αλλά την κάλυψε με άλλη μάσκα πριν από την έναρξη της ακρόασης και αργότερα την αφαίρεσε.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.