Γερμανία, τεστ-καραντίνα: Εξαιρέσεις για εμβολιασμένους-αναρρωμένους

Η υποχρέωση για τεστ και καραντίνα στη Γερμανία κατά την επιστροφή από περιοχές κινδύνου και περιοχές υψηλής συχνότητας δεν ισχύει για εκείνους που έχουν αναρρώσει ή έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Ωστόσο, η απόδειξη του εμβολιασμού ή της προηγούμενης μόλυνσης πρέπει να κοινοποιηθεί στην πύλη εισόδου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στο www.einreiseanmeldung.de.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ταξιδιώτες θεωρούνται εμβολιασμένοι εάν έλαβαν και τον δεύτερο εμβολιασμό τους τουλάχιστον 14 ημέρες πριν. Για το εμβόλιο από την Cilag International NV / Johnson & Johnson αρκεί μία δόση.

Όσοι έχουν αναρρώσει θεωρείται ότι είχαν υποστεί λοίμωξη από κορωνοϊό τουλάχιστον 28 ημέρες και το πολύ έξι μήνες πριν.

Οι ταξιδιώτες από περιοχές μετάλλαξης του ιού εξακολουθούν να υπόκεινται στην υποχρέωση τεστ και καραντίνας ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού ή ανάρρωσής τους.

Ιατρικά αποδεικτικά στοιχεία σε χαρτί ή ψηφιακά στα γερμανικά, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά ή ισπανικά γίνονται αποδεκτά ως απόδειξη πλήρους εμβολιασμού ή ανάρρωσης.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.