Προϋποθέσεις για ταξίδια προς Γερμανία: Δήλωση, τεστ και καραντίνα

Το νέο διάταγμα εισόδου της Γερμανίας από την 12η Μαΐου 2021 συγκεντρώνει τις διατάξεις του αρχικού διατάγματος εισόδου στη χώρα, του διατάγματος προστασίας κατά του κορωνοϊού και του διατάγματος σχετικά με την καραντίνα.

Με αυτόν τον τρόπο, ρυθμίζει τις υποχρεώσεις εγγραφής, καραντίνας και προσκόμισης τεστ σε εθνικό επίπεδο, καθώς και την απαγόρευση ταξιδιών από περιοχές μετάλλαξης ιών.

Το διάταγμα περιλαμβάνει μια γενική απαίτηση προσκόμιση αρνητικού τεστ για επιβάτες εναέριας κυκλοφορίας.

Αυτά τα άτομα – ανεξάρτητα από το αν βρίσκονταν σε περιοχή κινδύνου – πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ στον αερομεταφορέα πριν από την αναχώρησή τους.

Επιπλέον, όταν εισέρχονται στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας μετά από διαμονή σε χώρα κινδύνου, υψηλής επικινδυνότητας ή μετάλλαξης του ιού, θα πρέπει να τηρούνται ειδικές υποχρεώσεις τεστ και υποχρέωση καραντίνας.

Κατά την είσοδο από τις λεγόμενες περιοχές μετάλλαξης του ιού απαγορεύεται η μεταφορά επιβατών με τρένο, λεωφορείο, πλοίο και απευθείας πτήσεις από αυτές τις χώρες.

Πληροφορίες για εμβολιασμένους και αναρρωμένους ανθρώπους:

Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και ανάρρωσης μπορούν να αντικαταστήσουν ένα αρνητικό πιστοποιητικό τεστ και απαλλάσσουν από την καραντίνα κατά την είσοδο στη Γερμανία. Αυτό δεν ισχύει για προηγούμενη παραμονή σε περιοχή μετάλλαξης του ιού. Μπορείτε να βρείτε μια λίστα με τις περιοχές κινδύνου ΕΔΩ.

1. Υποχρέωση εγγραφής

Πριν εισέλθετε στη Γερμανία, πρέπει να ολοκληρώσετε μια εγγραφή ψηφιακής καταχώρησης εάν έχετε βρεθεί σε περιοχή κινδύνου εντός δέκα ημερών πριν από την είσοδό σας.

Στην αρχική σελίδα www.einreiseanmeldung.de μπορείτε να παρέχετε πληροφορίες σχετικά με τη διαμονή σας τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Αφού δώσετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, θα λάβετε ένα αρχείο PDF ως επιβεβαίωση. Κατά κανόνα, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας θα ελέγξει εάν μπορείτε να προσκομίσετε μια επιβεβαίωση πριν από το ταξίδι σας. Διαφορετικά, δεν θα μπορέσετε να ταξιδέψετε.

Εάν δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε την εγγραφή ψηφιακής καταχώρησης λόγω έλλειψης τεχνικού εξοπλισμού ή τεχνικής δυσλειτουργίας, πρέπει να συμπληρώσετε μια δήλωση σε έντυπη μορφή ως αρχείο PDF.

Εάν δεν υπάρχει αίτημα υποβολής σε οποιαδήποτε μορφή, είστε υποχρεωμένοι είτε να αναπληρώσετε την εγγραφή ψηφιακής καταχώρησης μετά την είσοδο στη χώρα είτε να στείλετε την δήλωση ταχυδρομικά στην ακόλουθη διεύθυνση: Deutsche Post E-POST Solutions GmbH, 69990 Mannheim.

2. Υποχρέωση καραντίνας

Σημείωση: Με τον τέταρτο νόμο περί πολιτικής προστασίας της 29ης Μαρτίου 2021, η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση εξουσιοδοτήθηκε να αποφασίσει την υποχρέωση καραντίνας για άτομα που θέλουν να εισέλθουν στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας και υπάρχει πιθανότητα να έχουν εκτεθεί σε αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης με τον κορωνοϊό SARS-CoV-2.

Εάν έχετε συνεπώς μείνει σε μια περιοχή κινδύνου, πρέπει να επιστρέψετε στο σπίτι αμέσως μετά την άφιξή σας – ή σε κάποιο άλλο κατάλυμα του προορισμού σας – και να απομονωθείτε για δέκα ημέρες (καραντίνα στο σπίτι).

Εάν μείνατε σε μια περιοχή μετάλλαξης του ιού, η περίοδος της καραντίνας είναι δεκατέσσερις ημέρες.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, δεν επιτρέπεται να φύγετε από το σπίτι ή το διαμέρισμα και να δεχθείτε επισκέπτες.

Μην ξεχνάτε: Αυτό το μέτρο είναι για να προστατεύσετε την οικογένειά σας, τους γείτονες και όλους τους συνανθρώπους γύρω σας.

Οι παραβιάσεις των κανόνων καραντίνας μπορούν να τιμωρηθούν με πρόστιμα!

Η καραντίνα στο σπίτι μπορεί να τερματιστεί πρόωρα, εάν αποδειχθεί ανάρρωση, απόδειξη εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ μέσω της πύλης εισόδου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη διεύθυνση https://www.einreiseanmeldung.de.

Μετά από προηγούμενη παραμονή σε περιοχές υψηλής συχνότητας, τα τεστ μπορούν να πραγματοποιηθούν πέντε ημέρες μετά την είσοδο το νωρίτερο.

Μετά την παραμονή σε περιοχές μετάλλαξης του ιού, η καραντίνα διαρκεί 14 ημέρες και δεν είναι δυνατόν να τερματιστεί νωρίτερα.

Η υποχρέωση καραντίνας ισχύει αρχικά έως τις 30 Ιουνίου 2021.

3. Υποχρέωση διεξαγωγής τεστ κορωνοϊού

Αφού μείνετε σε μια περιοχή κινδύνου, πρέπει επίσης να μπορείτε να αποδείξετε ότι δεν έχετε μολυνθεί με τον κορωνοϊό το αργότερο 48 ώρες μετά την είσοδό σας.

Η αρμόδια αρχή (συνήθως το τμήμα υγείας) μπορεί να σας ζητήσει να υποβάλετε αντίστοιχη απόδειξη έως και δέκα ημέρες μετά την είσοδό σας στη χώρα.

Τα αποδεικτικά στοιχεία είναι είτε αποτέλεσμα τεστ είτε ιατρικό πιστοποιητικό σχετικά με την απουσία λοίμωξης με τον κορωνοϊό SARS-CoV-2.

Μπορείτε να μάθετε πού μπορείτε να κάνετε ένα τεστ κοντά στο σπίτι σας καλώντας το 116 117 ή στο Διαδίκτυο στη διεύθυνση www.116117.de.

Εάν θέλετε να εξεταστείτε από τον οικογενειακό σας γιατρό, θα πρέπει σίγουρα να τον καλέσετε εκ των προτέρων.

Οι ταξιδιώτες εναέριας κυκλοφορίας ή μετά από διαμονή σε μια περιοχή υψηλής συχνότητας ή μετάλλαξης του ιού θα πρέπει να κάνουν τεστ πριν από την αναχώρησή τους και πρέπει να προσκομίσουν ένα αρνητικό αποτέλεσμα τεστ στην αεροπορική εταιρεία.

Μπορούν επίσης να ζητηθούν αποδεικτικά στοιχεία σε ελέγχους από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία στη Γερμανία.

Πληροφορίες για αναγνωρισμένα τεστ μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

4. Απαγόρευση μεταφορών

Εκτός από τους ισχύοντες κανόνες εγγραφής, τεστ και καραντίνας, για την προστασία του πληθυσμού στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας και για τον περιορισμό της εισόδου και της ταχείας εξάπλωσης των νέων μεταλλάξεων, ισχύουν περιορισμοί στη μεταφορά ατόμων από τις χώρες που ταξινομούνται ως περιοχές μετάλλαξης του ιού στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την απαγόρευση μεταφοράς και τις εξαιρέσεις μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

5. Υποχρεώσεις μεταφορέων και δικτύων κινητής τηλεφωνίας

Επιπλέον, οι υποχρεώσεις των μεταφορέων και των δικτύων κινητής τηλεφωνίας καθορίζονται στο διάταγμα εισόδου κορωνοϊού της Γερμανίας.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.