Γερμανία: Το αφεντικό της Biontech δίνει ελπίδα για “ανοσία της αγέλης”

Ανοσία αγέλης, Εμβολιασμός

Αν και οι εμβολιασμοί στη Γερμανία προχωρούν αρκετά αργά, το αφεντικό της Biontech Ugur Sahin εκφράστηκε αισιόδοξα.

“Θα επιτύχουμε την ανοσία της αγέλης μέχρι το τέλος του καλοκαιριού”, δήλωσε ο Sahin, αφεντικό της Biontech σύμφωνα με το Focus.de, στο συνέδριο καινοτομίας “DLD All Stars” του Hubert Burda Media.

Το αφεντικό του κατασκευαστή εμβολίων είναι επίσης πεπεισμένο ότι το πρόβλημα των μεταλλάξεων θα τεθεί επίσης υπό έλεγχο.

“Δεν ανησυχώ πολύ για τις μεταλλάξεις”, είπε ο Sahin, αλλά προειδοποίησε: “Αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Πρέπει να καθοριστούν οι πρώτες διαδικασίες.

Αυτό θα έθετε τα θεμέλια για να είναι σε θέση να παράγουμε προσαρμοσμένα εμβόλια στις μεταλλάξεις σε σύντομο χρονικό διάστημα”, συνεχίζει ο επιστήμονας.

Πρόσφατα, υπήρξαν αυξανόμενες απαιτήσεις για εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς στη Γερμανία να προτιμηθούν στη σειρά εμβολιασμού.

Οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις έχουν πλέον συμφωνήσει σε μια αντίστοιχη αλλαγή.

Κατά τη διάσκεψη των υπουργών υγείας τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο Klaus Holetschek, αποφασίστηκε ομόφωνα η νέα κατάταξη των εκπαιδευτικών.

Ως αποτέλεσμα, οι εκπαιδευτικοί και οι παιδαγωγοί στα δημοτικά και τα ειδικά σχολεία προχωρούν στην ομάδα προτεραιότητας δύο. Μέχρι στιγμής ανήκαν στην ομάδα τρία.

“Οι ομοσπονδιακές πολιτείες ψήφισαν υπέρ αυτού του νέου κανονισμού”, δήλωσε ο πολιτικός Holetschek. Επιπλέον, ο Jens Spahn δεσμεύτηκε στους υπουργούς υγείας των ομοσπονδιακών κρατιδίων.

Ο ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας θέλει να συμπεριλάβει την αλλαγή στο διάταγμα εμβολιασμού έως τα μέσα αυτής της εβδομάδας σε εσπευσμένη διαδικασία.

Σύμφωνα με μια έκθεση, οι ιατροί του Βερολίνου ζητούν να μην συνδέονται πλέον τα μέτρα και η χαλάρωσή τους με τις γενικές τιμές επίπτωσης.

“Δεν είναι σκόπιμο να συνδέουμε τα μέτρα με περιστατικά των 20/35/50”, σύμφωνα με το Tagesspiegel.

Οι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα προτείνουν “εντατικά μέτρα πρόληψης λοιμώξεων” για τους ηλικιωμένους και τους άρρωστους.

“Αυτά τα περιστατικά δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική διαδικασία μόλυνσης”, γράφουν οι ιατροί.

Τα περιστατικά εξαρτώνται από τις ικανότητες δοκιμών και την προθυμία των ανθρώπων να υποβληθούν σε τεστ.

“Αυτό οδηγεί σε διακυμάνσεις που δεν αντικατοπτρίζουν τη μολυσματική κατάσταση”, αναφέρει η εφημερίδα.

Μια ανάλυση επίπτωσης με βάση τις ηλικιακές ομάδες είναι απαραίτητη ως “σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facbook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.