Γερμανία: Βοήθημα Covid πολλών δισ. από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση

Εστίαση, λιανικό εμπόριο και τουρισμός: Πρόκειται για βιομηχανίες που πλήττονται ιδιαίτερα από το lockdown στον αγώνα κατά της εξάπλωσης του ιού.

Λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης της πανδημίας, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να υποστηρίξει ιδιαίτερα επιβαρυμένες επιχειρήσεις με πρόσθετη βοήθεια ύψους δισεκατομμυρίων ως επιχορήγηση.

Προβλέπονται επίσης βελτιώσεις για το βασικό μέσο της οικονομικής βοήθειας, το Überbrückungshilfe III, όπως ανακοινώθηκε από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γερμανικό Πρακτορείο Τύπου, το νέο βοήθημα Covid στη Γερμανία ανέρχεται σε δισεκατομμύρια.

Οι επιχειρήσεις που πλήττονται ιδιαίτερα από το lockdown εδώ και πολύ καιρό πρόκειται να λάβουν νέα επιχορήγηση.

Συγκεκριμένα, αυτό έχει προγραμματιστεί για επιχειρήσεις που έχουν υποστεί πτώση στις πωλήσεις τους άνω του 50% για τουλάχιστον τρεις μήνες από τον Νοέμβριο του 2020.

Η νέα ενίσχυση αποτελεί αντίδραση στο γεγονός ότι, σύμφωνα με τις ενώσεις, πολλές επιχειρήσεις έχουν εξαντλήσει τα χρηματοοικονομικά τους αποθέματα.

Κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων με τους αρχηγούς των κυβερνήσεων των ομοσπονδιακών πολιτειών την περασμένη εβδομάδα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσθετη ενίσχυση κορωνοϊού για επιχειρήσεις που υπόκεινται σε ιδιαίτερη πίεση.

Ο Υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή οικονομική βοήθεια σήμαινε ότι η Γερμανία αντιμετωπίζει την πανδημία πολύ καλύτερα από οικονομική άποψη από άλλες χώρες.

Ο Υπουργός Οικονομίας Peter Altmaier δήλωσε ότι ορισμένοι κλάδοι της οικονομίας έχουν κλείσει εδώ και περισσότερο από μισό χρόνο. Ένα επιπλέον οικονομικό βοήθημα Covid θα δίνεται τώρα σε αυτές τις εταιρείες στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τα υπουργεία, η νέα επιχορήγηση είναι κλιμακωτή: Για όσο περισσότερο μια επιχείρηση είχε πτώση στις πωλήσεις τουλάχιστον 50 τοις εκατό, τόσο υψηλότερη θα είναι και η επιχορήγηση.

Συγκεκριμένα, η νέα επιδότηση θα καταβληθεί από τον τρίτο μήνα της πτώσης των πωλήσεων και θα ανέρχεται σε 25 τοις εκατό αυτόν τον μήνα – για τον τέταρτο μήνα θα αυξάνεται σε 35 τοις εκατό, για πέντε ή περισσότερους μήνες σε 40 τοις εκατό.

Συνολικά, 65 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν προγραμματιστεί για ενίσχυση επιχειρήσεων για το 2021.

Ωστόσο, επισημάνθηκε ότι πολλά από τα κονδύλια που είχαν προγραμματιστεί στον προϋπολογισμό δεν χρησιμοποιήθηκαν το 2020, επειδή η οικονομία σημείωσε ανοδική πορεία απότομα το καλοκαίρι.

Κατά τη διάρκεια της κρίσης, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε ολοκληρωμένα προγράμματα οικονομικής βοήθειας.

Ωστόσο, οι επιχειρηματικές ενώσεις επικρίνουν επανειλημμένα ότι η βοήθεια φτάνει πολύ αργά και ότι το σύστημα χρηματοδότησης είναι πολύ περίπλοκο.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.