Γερμανία Δικαστήριο: Υποχρεωτικός Covid-εμβολιασμός για στρατιώτες

Η υποχρέωση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού για τους στρατιώτες στη Γερμανία παραμένει σε ισχύ. Αυτό αποφάσισε η 1η Σύγκλητος Στρατιωτικής Υπηρεσίας του Ομοσπονδιακού Διοικητικού Δικαστηρίου στη Λειψία την Πέμπτη.

Το δικαστήριο απέρριψε έτσι τις προσφυγές δύο αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας κατά της συμπερίληψης στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Οι αντισυνταγματάρχες θεώρησαν ότι παραβιάστηκε το θεμελιώδες δικαίωμά τους στη σωματική τους ακεραιότητα (βλ.: BVerwG 1 WB 2.22, BVerwG 1 WB 5.22). Η απόφαση είναι νομικά δεσμευτική και τελεσίδικη.

Η εκτίμηση της κατάστασης από το Υπουργείο Άμυνας κατά την έκδοση του διατάγματος τον Νοέμβριο του 2021 σχετικά με την υποχρέωση εμβολιασμού ήταν σωστή, τόνισε ο πρόεδρος, Richard Häußler.

Οι στρατιώτες εκτελούν συχνά τα καθήκοντά τους μαζί σε κλειστούς χώρους, σε άρματα μάχης, αεροσκάφη ή πλοία, γεγονός που συνεπάγεται ιδιαίτερο κίνδυνο εξάπλωσης μεταδοτικών ασθενειών. Ως εκ τούτου, η συμπερίληψη του κορωνοϊού στον κατάλογο των εμβολιασμών ήταν δικαιολογημένη.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.