Οι γερμανικές επιχειρήσεις εξαρτώνται από το ξένο κεφάλαιο…

Newsroom

Τι περιλαμβάνει το νέο πακέτο στήριξης της Γερμανίας;

Οι κορυφαίες εταιρείες της Γερμανίας ανήκουν σε μεγάλο βαθμό σε επενδυτές από το εξωτερικό. Όσοι απαιτούν αντανακλαστικά από το κράτος να το απαγορεύσει αυτό, βλάπτουν τη χώρα. Ένα σχόλιο του Manuel Kugler…

Σε μια διαρκώς ταραγμένη κοινωνία, οτιδήποτε μπορεί να στιγματιστεί ως σκάνδαλο, και προφανώς αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση: οι κορυφαίες εταιρείες της Γερμανίας ανήκουν ως επί το πλείστον σε ξένους επενδυτές, οι οποίοι στη συνέχεια συμμετέχουν και περισσότερο στα κέρδη.

Το ξεπούλημα της Γερμανίας, όπως φαίνεται, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Παγκόσμιες αγορές, παγκόσμιες επιχειρήσεις

Όποιος ενδιαφέρεται για μια σοβαρή αξιολόγηση και όχι για έναν γρήγορο καταμερισμό ευθυνών, πρέπει να δει τη συνολική εικόνα:

Η αλήθεια είναι ότι εταιρείες όπως η Adidas και η Siemens παράγουν μόνο ένα μικρό μέρος του κύκλου εργασιών τους στη Γερμανία, οπότε οι ξένες αγορές είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία τους.

Το γεγονός ότι οι ξένοι επενδυτές αγοράζουν όλο και περισσότερο τις εταιρείες είναι απλώς συνέπεια αυτού.

Όσοι απαιτούν αυτό που με χαρά ζητείται στη Γερμανία – να το απαγορεύσει το κράτος παρακαλώ! -το κάνουν εις βάρος των ίδιων των εταιρειών που υποτίθεται ότι προστατεύει ένα τέτοιο μέτρο.

Δύσκολα θα έβρισκαν αρκετά κεφάλαια για επενδύσεις, τα οποία χρειάζονται για να συνεχίσουν να είναι αυτό που είναι: Κορυφαίες εταιρείες – και κορυφαίοι εργοδότες.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης