Ταξίδια στο εξωτερικό: ADAC προειδοποιεί για υψηλά πρόστιμα

Γερμανία: Ο περιορισμός ταχύτητας μέσο για τη μείωση του πετρελαίου;

Κατά την περίοδο των διακοπών, η ADAC προειδοποιεί τους αυτοκινητιστές για τα ενίοτε τεράστια πρόστιμα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όσοι οδηγούν πολύ γρήγορα ή συλλαμβάνονται για άλλες παραβάσεις θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη στην Αυστρία και την Κροατία, για παράδειγμα…

Με τις υπόλοιπες βδομάδες καλοκαιρινών διακοπών να απομένουν, πολλοί άνθρωποι από την Νότια Γερμανία ξεκινούν μόλις τώρα τις διακοπές τους – συχνά με αυτοκίνητο.

Ωστόσο, η ADAC επισημαίνει ότι τα πρόστιμα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες μπορεί να είναι σημαντικά.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ADAC Alexander Kreipl στην εκπομπή Abendschau της τηλεόρασης BR, στην Αυστρία, για παράδειγμα, οφείλονται πρόστιμα έως και 5.000 ευρώ, αν συλληφθείτε να οδηγείτε με σημαντική υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

Στην Κροατία, πρέπει να πληρώσετε έως και 2.600 ευρώ εάν υπερβείτε το όριο ταχύτητας κατά 50 km/h.

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ τιμωρείται επίσης αυστηρά

Οι χώρες όπως η Κροατία είναι επίσης αυστηρές όσον αφορά τους μεθυσμένους οδηγούς.

Όσοι συλλαμβάνονται με πάνω από 1,5 τοις χιλίοις στο αίμα τους πρέπει να αναμένουν ποινή φυλάκισης έως και 60 ημέρες, σύμφωνα με τον Kreipl.

Στην Ιταλία, το αδίκημα αυτό απειλεί με κατάσχεση και ενδεχομένως ακόμη και με επακόλουθο πλειστηριασμό του οχήματος.

Ο εμπειρογνώμονας της ADAC Kreipl συμβουλεύει να πληρώνονται γρήγορα οι κλήσεις στάθμευσης.

Και αυτό διότι υπάρχουν αντίστοιχες συμφωνίες σε επίπεδο ΕΕ, ώστε ένα τέτοιο πρόστιμο να μπορεί να εισπραχθεί και στη χώρα καταγωγής του οδηγού.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης