Οι Γερμανοί θεωρούν τους εαυτούς τους γκρινιάρηδες και ζηλιάρηδες

Από γρίνια, ζήλια και αυταρχισμό χαρακτηρίζονται οι Γερμανοί, σύμφωνα με τους ίδιους. 

Ως βασική αιτία της κακής τους διάθεσης κατονομάζουν την πολιτική κατάσταση και προβλήματα όπως είναι ο πληθωρισμός, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά χρεώνουν τη δυσθυμία τους και στον καιρό.

Πιστεύουν, μάλιστα, ότι την καλύτερη διάθεση στην Ευρώπη έχουν οι Δανοί, οι Ιταλοί και οι Ολλανδοί.

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το Ινστιτούτο Norstat για λογαριασμό του περιοδικού «Playboy», το 58% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζουν τη διάθεση τόσο των ιδίων όσο και των συνανθρώπων τους «όχι και τόσο καλή» έως «πολύ κακή», ενώ το 46% εκτιμά ότι μια από τις βασικές αιτίες για την γκρίνια τους είναι «το κυρίαρχο σύστημα αξιών», που περιλαμβάνει «σκληρούς παράγοντες επιτυχίας, όπως η διεκδίκηση», οι οποίοι, όπως λένε, «είναι πιο σημαντικοί από ό,τι οι πιο ήπιοι παράγοντες, όπως η καλή συμπεριφορά ή η γοητεία».

Το 38% αναγνωρίζει στοιχεία δογματισμού και φθόνου στον χαρακτήρα του, τα οποία, όπως λένε, είναι μάλλον εντονότερα στους Γερμανούς από ό,τι σε άλλους Ευρωπαίους.

Σύμφωνα με το 54% των ερωτηθέντων, οι Δανοί έχουν την καλύτερη διάθεση μεταξύ των Ευρωπαίων, ενώ ακολουθούν οι Ιταλοί (45%) και οι Ολλανδοί (34%).

Η διάθεση των Γερμανών επηρεάζεται αρνητικά κυρίως από προβλήματα όπως ο πληθωρισμός (64%), ο πόλεμος στην Ουκρανία (58%), η πολιτική κατάσταση (45%), η συζήτηση σχετικά με τα φύλα (45%), η κλιματική αλλαγή (42%), οι προσωπικές ατυχίες (39%) και οι καιρικές συνθήκες (32%).

Το 36% πιστεύει ότι η ευημερία στη Γερμανία είναι σε φθίνουσα πορεία, αλλά την ίδια στιγμή το 35% εκτιμά ότι οι Γερμανοί παραπονούνται υπερβολικά, αν και το επίπεδο ευημερίας τους είναι πολύ υψηλό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης