Η Γερμανία προγραμματίζει νέο χρέος ύψους 17 δισ. ευρώ

Τι περιλαμβάνει το νέο πακέτο στήριξης της Γερμανίας;

Φαίνεται να υπάρχει κίνηση στις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό που καθυστερούν εδώ και μήνες. Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Der Spiegel”, ο υπουργός Οικονομικών Λίντνερ θέλει να αυξήσει σημαντικά το νέο χρέος…

Σύμφωνα με δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης, ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ σχεδιάζει νέο χρέος ύψους σχεδόν 17 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον προϋπολογισμό του 2024.

Αυτό ανέφερε το “Der Spiegel” επικαλούμενο πηγές από το υπουργείο Οικονομικών που διοικείται από το FDP.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα περιθώρια δανεισμού θα αυξηθούν επειδή η οικονομία επιβραδύνεται. Ωστόσο, τηρείται το φρένο για το χρέος.

Στον περυσινό δημοσιονομικό προγραμματισμό προβλεπόταν καθαρός δανεισμός ύψους 12,3 δισ. ευρώ για το 2024. Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει την έκθεση.

Ο υπουργός Μεταφορών πρέπει να εξοικονομήσει τα περισσότερα

Το πακέτο περικοπών που ξεκίνησε ο Λίντνερ, στο οποίο θα συμμετάσχουν όλες οι υπηρεσίες εκτός από το υπουργείο Άμυνας, θα μπορούσε να αποφέρει εξοικονόμηση 3,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με το “Spiegel”.

Ο υπουργός Μεταφορών Φόλκερ Βίσσινγκ (FDP) θα πρέπει να συνεισφέρει με τη μεγαλύτερη εξοικονόμηση, λίγο πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ, και ακολουθεί η υπουργός Έρευνας Μπετίνα Σταρκ-Βάτσινγκερ (FDP) με 533 εκατομμύρια ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ (Πράσινοι) 387 εκατομμύρια ευρώ. Η υπουργός Εσωτερικών Nancy Faeser (SPD) θα πρέπει να στερηθεί 378 εκατομμύρια ευρώ, η υπουργός Ανάπτυξης Svenja Schulze (SPD) 329 εκατομμύρια ευρώ.

Περισσότερα χρήματα για την Άμυνα

Περισσότερα χρήματα θα πρέπει να δοθούν στον υπουργό Άμυνας Μπόρις Πιστόριους (SPD). Τότε θα είχε στη διάθεσή του 51,8 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2024, αύξηση κατά 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ σε σχέση με φέτος. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση των επιμέρους στοιχείων.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2024 θα πρέπει να ψηφιστεί πριν από τις θερινές διακοπές. Ωστόσο, μια συγκεκριμένη ημερομηνία δεν μπορούσε ακόμη να δοθεί.

Οι διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους έχουν βαλτώσει εδώ και μήνες. Χθες, μια δήλωση του υπουργείου Οικονομικών προκάλεσε αναστάτωση.

Σύμφωνα με αυτήν, ο καγκελάριος Σολτς πρόκειται τώρα να βάλει τέλος στις συνεχιζόμενες συζητήσεις σχετικά με τους στόχους εξοικονόμησης για τα επιμέρους υπουργεία.

Σε αντίθεση με το συνηθισμένο, ο Σολτς θα είναι παρών στις συνομιλίες για τον προϋπολογισμό μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και ορισμένων συναδέλφων του υπουργείου, εξήγησε το υπουργείο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης