Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Η Γερμανία προσέλαβε επιστήμονες για να δικαιολογήσουν τα μέτρα

Η Γερμανία προσέλαβε επιστήμονες για να δικαιολογήσουν τα μέτρα

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών προσέλκυσε επιστήμονες από διάφορα ερευνητικά ινστιτούτα και πανεπιστήμια για πολιτικούς σκοπούς στο πρώτο κύμα πανδημίας του κορωνοϊού τον Μάρτιο του 2020.

Ανέθεσε στους ερευνητές του Ινστιτούτου Robert Koch και άλλων ιδρυμάτων να δημιουργήσουν ένα μοντέλο υπολογισμού, βάσει του οποίου το Υπουργείο Εσωτερικών υπό την ηγεσία του Horst Seehofer ήθελε να δικαιολογήσει τα αυστηρά μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης ζητούν τώρα διευκρινίσεις στο Bundestag – και διαλεύκανση σχετικά με τη ζημία στην αξιοπιστία της επιστήμης και της πολιτικής.

Αυτό προκύπτει από περισσότερες από 200 σελίδες εσωτερικής αλληλογραφίας μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών και ερευνητών, που έλαβε η εφημερίδα WELT AM SONNTAG.

Μια ομάδα δικηγόρων εκπροσωπούμενη από τον δικηγόρο του Βερολίνου, Niko Härting, απέκτησε μετά από σκληρή νομική διαμάχη αρκετών μηνών την ηλεκτρονική αλληλογραφία από το Robert Koch Institut.

Το RKI ήταν ένα από τα ιδρύματα που παρείχαν περιεχόμενο για το εμπιστευτικό έγγραφο.

Το Υπουργείο Εσωτερικών είχε προσελκύσει επιστήμονες από διάφορα ερευνητικά ιδρύματα και πανεπιστήμια τον Μάρτιο του 2020.

 Νομιμοποίηση της σκληρής δράσης

Τους ζήτησε να παράσχουν περιεχόμενο για ένα έγγραφο του υπουργείου που αρχικά χαρακτηρίστηκε εμπιστευτικό. Το οποίο με τη σειρά του θα βοηθούσε αργότερα στη νομιμοποίηση σκληρής δράσης.

Σε μια ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ο Υφυπουργός του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Markus Kerber, ζητά από τους αναφερόμενους ερευνητές να αναπτύξουν ένα μοντέλο, βάσει του οποίου μπορούν να προγραμματιστούν „προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα“.

Σύμφωνα με την αλληλογραφία, οι επιστήμονες συνεργάστηκαν στενά με το υπουργείο σε μόλις τέσσερις ημέρες για να αναπτύξουν περιεχόμενο για ένα έγγραφο που είχε κηρυχθεί μυστικό. Το οποίο διανεμήθηκε μέσω διαφόρων μέσων τις επόμενες ημέρες.

Υπολογίστηκε ένα πλέον δυσμενές σενάριο. Σύμφωνα με αυτό περισσότερα από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στη Γερμανία θα μπορούσαν να πεθάνουν από τον κορωνοϊό. Εάν η κοινωνική ζωή συνεχιζόταν όπως ήταν πριν από την πανδημία.

Έγιναν προτάσεις σχετικά με τον τρόπο επίτευξης του „επιθυμητού εφέ σοκ“, προκειμένου να αποφευχθεί αυτή η περίπτωση. „Πρέπει να αφήσετε να δημιουργούνται δραματικές εικόνες στο μυαλό των ανθρώπων.

Πολλοί σοβαρά άρρωστοι άνθρωποι μεταφέρονται στο νοσοκομείο από τους συγγενείς τους, απομονώνονται. Και τέλος πεθαίνουν μόνοι χωρίς να μπορούν να αναπνεύσουν“.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε το σχετικό βίντεο στα Γερμανικά (είναι στην αρχή του άρθρου).

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.