Η Τσεχία αυστηροποιεί τους κανόνες εισόδου από τη Δευτέρα

Από τη Δευτέρα θα ισχύουν αυστηρότεροι κανονισμοί για την είσοδο στην Τσεχία. Τώρα ακόμη και οι εμβολιασμένοι ή αναρρώσαντες ενήλικες χρειάζονται αρνητικό μοριακό τεστ κατά την είσοδο από τη Βαυαρία. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς δεν θα υπάρχει κίνηση στα σύνορα.

Ακόμα και οι εμβολιασμένοι ή αναρρώσαντες ενήλικες που θέλουν να εισέλθουν στη χώρα από τη Γερμανία ή άλλες χώρες της ΕΕ θα πρέπει στη συνέχεια να έχουν αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) πριν περάσουν τα σύνορα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας στην Πράγα.

Καμία σύσφιξη μετά τον αναμνηστικό εμβολιασμό στην Τσεχία

Μόνο όσοι έχουν ήδη λάβει αναμνηστικό εμβολιασμό θα εξακολουθήσουν να εξαιρούνται από την απαίτηση τεστ, όπως και τα ανεμβολίαστα παιδιά κάτω των δώδεκα ετών. Οι έφηβοι έως 18 ετών θα συνεχίσουν να χρειάζονται μόνο τον δεύτερο εμβολιασμό.

Η υποχρέωση τεστ ενηλίκων χωρίς τρίτο εμβολιασμό ισχύει ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσης. Η Γερμανία δεν ανήκε ήδη στις χώρες με ιδιαίτερα χαμηλό κίνδυνο μόλυνσης από τις οποίες η είσοδος χωρίς μοριακό τεστ ήταν δυνατή ακόμη και για ανεμβολίαστα άτομα.

Περιορισμοί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Τσεχία

Αρχικά, από το υποχρεωτικό τεστ εξαιρούνται επίσης τα άτομα που έχουν παραμείνει στη γειτονική χώρα για λιγότερο από 24 ώρες στο πλαίσιο της λεγόμενης τοπικής διασυνοριακής κυκλοφορίας.

Από την Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021, έως το Σάββατο, 1 Ιανουαρίου 2022, θα ανασταλεί η τοπική διασυνοριακή κυκλοφορία. Αυτό αποφασίστηκε από την τσεχική κυβέρνηση λίγο πριν από την παραμονή των Χριστουγέννων.

Στόχος είναι να αποτραπεί η συμμετοχή ανεμβολίαστων ατόμων σε πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.