Καιρός: “Καυτό” αναμένεται το καλοκαίρι 2023 στη Γερμανία

Η Γερμανία καταγράφει τον θερμότερο Οκτώβριο στα χρονικά

Η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD) προβλέπει ένα ακόμη υπερβολικά θερμό καλοκαίρι φέτος στη Γερμανία, το οποίο θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων και στο περιβάλλον.

Μπορεί να διανύουμε μόλις το πρώτο μισό του Ιουνίου, αλλά στη Γερμανία παρατηρήθηκαν ήδη καυτές θερμοκρασίες που ξεπέρασαν τους 30 βαθμούς Κελσίου το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Τώρα η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD) αναμένει ότι αυτές οι υψηλές θερμοκρασίες θα διαρκέσουν όλο το καλοκαίρι και προειδοποιεί για ακραία ξηρασία.

Ο Andreas Friedrich, εκπρόσωπος της DWD στο Offenbach, δήλωσε στο Reuters TV ότι η τρέχουσα πρόβλεψη δείχνει ότι το καλοκαίρι από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο “θα είναι και πάλι πολύ ζεστό”.

Οι βροχοπτώσεις είναι ήδη σημαντικά λιγότερες, ιδίως στις ανατολικές περιοχές, γεγονός που αποτελεί πρόβλημα για τη γεωργία και για τον κίνδυνο δασικών πυρκαγιών.

Η DWD ανακοίνωσε στο Twitter την Παρασκευή ότι ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών είναι ιδιαίτερα μεγάλος αυτή τη στιγμή.

Μια πυρκαγιά σε ένα πρώην στρατιωτικό πεδίο εκπαίδευσης κοντά στο Γιούτερμπογκ, νότια του Βερολίνου, καίει από τις 31 Μαΐου, καθώς ο άνεμος συνεχίζει να ενισχύει τη φωτιά πάνω από την περιοχή, η οποία καλύπτει πλέον μια έκταση άνω των 700 εκταρίων.

Πέρυσι, σημειώθηκαν περισσότερες από 500 πυρκαγιές στο πυκνοδασωμένο Βρανδεμβούργο – ο υψηλότερος αριθμός των τελευταίων ετών.

Ο Φρίντριχ δήλωσε επίσης ότι η έλλειψη βροχοπτώσεων θα μπορούσε να έχει συνέπειες για τη ναυτιλία, καθώς οι μεταφορές με πλοία μπορεί να δυσκολευτούν καθώς η στάθμη των ποταμών θα συνεχίσει να μειώνεται όσο προχωράει το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον Friedrich, η ξηρασία θα μπορούσε επίσης να έχει επιπτώσεις και στην υγεία των ανθρώπων.

Τόνισε την ανάγκη οι άνθρωποι να είναι προσεκτικοί στον ήλιο και να χρησιμοποιούν την κατάλληλη προστασία.

“Η ηλιακή ακτινοβολία είναι πολύ έντονη και πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ακόμη μαυρίσει αρκετά”, δήλωσε.

Οι καιρικές συνθήκες δημιουργούν επίσης πρόβλημα για τους πάσχοντες από αλλεργία στη γύρη, καθώς οι ξηρές, θυελλώδεις συνθήκες κάνουν πιο έντονη την ποσότητα και την κατανομή της γύρης.

Συνέπεια της κλιματικής αλλαγής

Συνολικά, όλα αυτά είναι συνέπεια της κλιματικής αλλαγής, δήλωσε ο Friedrich.

“Ναι, ζούμε σε εποχές κλιματικής αλλαγής και είναι φυσιολογικό να βιώνουμε επανειλημμένα υψηλές θερμοκρασίες”.

Οι κλιματικές προσομοιώσεις δείχνουν ότι γενικά θα υπάρχουν λιγότερες βροχοπτώσεις, ιδίως το καλοκαίρι, “με διαλείπουσες έντονες βροχοπτώσεις, αλλά συνολικά ανεπαρκείς βροχοπτώσεις και υψηλές θερμοκρασίες”, δήλωσε ο Friedrich.

“Έτσι, βιώνουμε ήδη την κλιματική αλλαγή κάθε χρόνο πιο έντονα”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης