Καταστράφηκαν 15 εκατ. δόσεις εμβολίων της Johnson & Johnson

Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι μια παρτίδα των εμβολίων της κατά της Covid-19 δεν πληροί τον ποιοτικό έλεγχο και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χωρίς να διευκρινίζει πόσες δόσεις χάθηκαν και πώς αυτό το πρόβλημα θα επηρεάσει τις μελλοντικές παραδόσεις.

Ωστόσο, οι NYT έκαναν λόγο, χωρίς να αναφέρουν την πηγή τους, ότι καταστράφηκαν περίπου 15 εκατομμύρια δόσεις.

Η εταιρεία διευκρίνισε ότι υπήρξε πρόβλημα με ένα συστατικό που χρησιμοποιήθηκε στο εμβόλιο, το οποίο παράγεται στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ, σε εγκατάσταση που ανήκει στην Emergent Biosolutions, μία από τις δέκα εταιρείες που η J&J χρησιμοποιεί για να επισπεύσει την παρασκευή του εμβολίου.

Οι υπάλληλοι στο εργοστάσιο που παρασκευάζουν εμβόλια για την Johnson & Johnson και την AstraZeneca μπέρδεψαν κατά λάθος τα συστατικά των εμβολίων πριν από αρκετές εβδομάδες, όπως ανέφεραν οι New York Times, προσθέτοντας ότι οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι απέδωσαν το περιστατικό σε ανθρώπινο λάθος.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε και κοινοποιήθηκε στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), δήλωσε η J&J, προσθέτοντας ότι στέλνει στο εργοστάσιο περισσότερους ανθρώπους για να επιβλέπουν την παρασκευή.

Η J&J είπε ότι το εργοστάσιο της Emergent δεν είχε ακόμη εγκριθεί από την FDA για να συμμετάσχει στην παρασκευή των εμβολίων.

Η Emergent πάντως αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Η J&J είχε δεσμευτεί να παράσχει 20 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της στην κυβέρνηση των ΗΠΑ έως τα τέλη Μαρτίου και 80 εκατομμύρια περισσότερες δόσεις μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Στην ανακοίνωσή της σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε ανέφερε ότι ο στόχος αυτός ναι μεν εξακολουθεί να ισχύει ωστόσο θεωρεί πιο πιθανή την παράδοσή τους το αργότερο έως το τέλος Ιουνίου.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.