Καθαρισμός παραθύρων το χειμώνα: Αυτή η λύση κάνει θαύματα

Το χειμώνα, τα παράθυρα βρωμίζουν κυρίως από πάγο, χιόνι και λάσπη. Θα σας πούμε τι πρέπει να προσέχετε όταν καθαρίζετε τα παράθυρα το χειμώνα και πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα σπιτικό σκεύασμα για τον καθαρισμό τους.

Καθαρισμός παραθύρων το χειμώνα: Τι πρέπει να προσέξετε

Για να καθαρίσετε τα παράθυρα το χειμώνα, οι θερμοκρασίες πρέπει να είναι πάνω από το μηδέν. Εάν θέλετε να καθαρίσετε τα παράθυρα με νερό, υπάρχει κίνδυνος να παγώσει στα παράθυρα των παραθύρων όταν η θερμοκρασία είναι κάτω από το μηδέν.

Η προσθήκη αντιψυκτικού ή παρόμοιων δεν συνιστάται επίσης, καθώς αυτό είναι πιο επιβλαβές για το περιβάλλον από ό,τι βοηθά.

Εάν ο ήλιος λάμπει το χειμώνα, αυτό είναι υπέροχο. Δυστυχώς όχι όταν ο ήλιος πέσει πάνω στο παράθυρο που πρέπει να καθαριστεί.

Αυτό θα στεγνώσει το υγρό καθαρισμού γρηγορότερα από το προβλεπόμενο, το οποίο με τη σειρά του αφήνει αντιαισθητικές ραβδώσεις.

Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να επιλέξετε μια ημέρα για τον καθαρισμό παραθύρων το χειμώνα όταν οι θερμοκρασίες θα είναι ήπιες και όταν δεν βρέχει.

Προκειμένου να προστατευθούν τα κουφώματα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τα τρίψετε καλά μετά τον καθαρισμό.

Καθαρισμός παραθύρων το χειμώνα: Πώς να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό καθαριστικό

Αυτά απαιτούνται:

  • 300 ml μαύρο τσάι
  • Μπουκάλι ψεκασμού
  • Καθαρό πανί καθαρισμού από μικροΐνες

Βράζουμε περίπου 300 ml μαύρου τσαγιού και αφού κρυώσει, το βάζουμε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Με αυτόν τον τρόπο, τα παράθυρα μπορούν πλέον να ψεκάζονται και να σκουπίζονται με το πανί μικροϊνών ως συνήθως.

Ανάλογα με το πόσο βρώμικα είναι τα παράθυρα, μπορεί να είναι απαραίτητο το σκούπισμα. Το ειδικά κατασκευασμένο καθαριστικό τζαμιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή του έτους. Μην ξεχάσετε να το χρησιμοποιήσετε εντός μίας εβδομάδας.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Δείτε επίσης

Γερμανία αργίες 2022: Brückentage και διπλασιασμός των διακοπών

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.