Κολωνία: Η Ford εγκαινιάζει νέο εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Γερμανία-Κολωνία: Η Ford εγκαινιάζει νέο εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Ford που θα έρθει από την Ευρώπη θα βγει σύντομα από τη γραμμή παραγωγής στην Κολωνία. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ακόμη αχαρτογράφητο έδαφος για την αμερικανική εταιρεία.

Σήμερα, η αυτοκινητοβιομηχανία Ford θα εγκαινιάσει το νέο της εργοστάσιο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Κολωνία. Εκεί θα βρίσκεται και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Στην καθεδρική πόλη, η αμερικανική εταιρεία έχει διαθέσει συνολικά δύο δισεκατομμύρια δολάρια (1,8 δισεκατομμύρια ευρώ) για να φέρει στην αγορά δύο μοντέλα ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να παράγει 1,2 εκατομμύρια μονάδες του ηλεκτρικού αυτοκινήτου μέσα σε έξι χρόνια.

Ο δισέγγονος του ιδρυτή της εταιρείας, William Clay Ford Jr, αναμένεται επίσης να παραστεί στην τελετή εγκαινίων.

Θα χρειαστεί ακόμη μέχρι να ξεκινήσει η παραγωγή: αυτό πρόκειται να συμβεί μέχρι το τέλος του έτους.

Πριν από αυτό, απαιτείται ακόμη προκαταρκτική εργασία με πρωτότυπα.

Παρά τις περικοπές θέσεων εργασίας – η Κολωνία θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο

Η Ford βρίσκεται υπό πίεση, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει χάσει έδαφος στην ευρωπαϊκή αγορά επιβατικών αυτοκινήτων.

Η εταιρεία άργησε να στραφεί στα ηλεκτρικά οχήματα. Πρόσφατα, η διοίκηση ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει το τμήμα ανάπτυξης της Κολωνίας στις ΗΠΑ και θα μειώσει το προσωπικό.

Αυτό σημαίνει ότι η ευρωπαϊκή έδρα της Ford στην πόλη του Ρήνου θα καταστεί λιγότερο σημαντική για την αμερικανική εταιρεία. 2.300 θέσεις εργασίας πρόκειται να περικοπούν στην εγκατάσταση, η οποία απασχολεί σήμερα περίπου 14.000 άτομα.

Στις περικοπές περιλαμβάνεται και μια μικρή ερευνητική μονάδα στο Άαχεν.

Ωστόσο, οι ηλεκτρικές επενδύσεις έχουν ως στόχο να καταστήσουν σαφές ότι η τοποθεσία θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο μέλλον.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης