Ο κομήτης Nishimura θα είναι σύντομα ορατός από τη Γερμανία;

Μικρός μετεωρίτης έπεσε και χτύπησε σπίτι στη Γερμανία

Ο νεοανακαλυφθείς κομήτης Nishimura θα διασχίσει σύντομα τον ουρανό πάνω από γερμανικές πόλεις και κωμοπόλεις. Θα είναι ορατός με γυμνό μάτι και ίσως είναι η μόνη σας ευκαιρία να τον δείτε πριν από την επιστροφή του στο διάστημα!

Οι Γερμανοί παρατηρητές των άστρων περιμένουν τον κομήτη Nishimura

Ο πρόσφατα ανακαλυφθείς κομήτης C/2023 P1 Nishimura θα είναι ορατός στον ουρανό πάνω από τη Γερμανία μεταξύ 26 Αυγούστου και 10 Σεπτεμβρίου.

Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, οι πρόθυμοι παρατηρητές των άστρων θα μπορέσουν να ρίξουν μια ματιά με γυμνό μάτι, αλλά ένα μικρό τηλεσκόπιο θα προσφέρει μια πιο προσεκτική ματιά του κομήτη.

Από τις 5 Σεπτεμβρίου ο κομήτης θα γίνει πιο φωτεινός, αλλά μόνο για λίγο.

Δεν είναι βέβαιο για πόσο καιρό ο κομήτης θα είναι ορατός στον ουρανό πάνω από την ομοσπονδιακή δημοκρατία, αλλά αναμένεται να εξαφανιστεί από το οπτικό πεδίο μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ο κομήτης θα ταξιδέψει πολύ κοντά στον ήλιο, γεγονός που καθιστά την πιθανότητα διάλυσής του πολύ μεγάλη.

Εάν αυτό συμβεί, τα κομμάτια του κομήτη θα εκσφενδονιστούν πίσω στο Νέφος του Όορτ, μια περιοχή του ηλιακού συστήματος από όπου πιστεύεται ότι προέρχονται οι περισσότεροι κομήτες, πράγμα που σημαίνει ότι μια δεύτερη παρατήρηση στα τέλη Σεπτεμβρίου μπορεί να είναι πιθανή.

Ωστόσο, ορισμένοι εικάζουν ότι ο κομήτης προέρχεται από το διαστρικό διάστημα και όχι από το Oort.

Αν αυτό ισχύει, θα μπορούσε ο φετινός Σεπτέμβριος να είναι η τελευταία φορά που ο κομήτης θα περάσει από τη Γη πριν εξαφανιστεί στο βαθύ διάστημα.

Όπως και να έχει, αυτός ο Σεπτέμβριος είναι πιθανό να είναι η τελευταία ευκαιρία που θα έχει οποιοσδήποτε άνθρωπος να δει τον κομήτη Nishimura.

Ο Νισιμούρα ανακαλύφθηκε από έναν Ιάπωνα ερασιτέχνη αστρονόμο

Σίγουρα το αποκορύφωμα της καριέρας κάθε ερασιτέχνη αστρονόμου, ο κομήτης Nishimura ανακαλύφθηκε από έναν Ιάπωνα αστρονόμο κάποια στιγμή μεταξύ 11 και 12 Αυγούστου 2023.

Είναι εντυπωσιακό ότι ο Hideo Nishimura ανακάλυψε τον κομήτη, ο οποίος ήταν για πολύ καιρό αόρατος στους ανθρώπους λόγω της λάμψης ενός κοντινού άστρου, χρησιμοποιώντας μόνο μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

Ο κομήτης ονομάστηκε επίσημα C/2023 P1 (Nishimura) από το Κέντρο Μικρών Πλανητών στις 15 Αυγούστου.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης