Λάθος των αρχών: Οικογένεια πρέπει να κατεδαφίσει το σπίτι τους

Newsroom

Απόφαση δικαστηρίου ενισχύσει τα δικαιώματα των ενοικιαστών

Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς: Μετά από ένα λάθος των αρχών, μια οικογένεια πρέπει να πουλήσει το ακίνητό της και να κατεδαφίσει το σπίτι των ονείρων που έχτισε η ίδια. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Μια οικογένεια από το Rangsdorf, νότια του Βερολίνου, πρέπει να εγκαταλείψει το σπίτι της και να παραδώσει το ακίνητο στον ιδιοκτήτη εξαιτίας ενός λανθασμένου πλειστηριασμού.

Επιπλέον, η οικογένεια πρέπει να κατεδαφίσει το σπίτι εντός ενός έτους. Αυτό αποφάσισε η 5η γερουσία του Ανώτατου Περιφερειακού Δικαστηρίου του Βρανδεμβούργου στην απόφαση που ανακοίνωσε.

Επιπλέον, η οικογένεια πρέπει να καταβάλει αποζημίωση στον ιδιοκτήτη για τη χρήση του ακινήτου.

Το Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο δεν επέτρεψε την άσκηση έφεσης κατά της απόφασης. Η οικογένεια προτίθεται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Ανώτατου Περιφερειακού Δικαστηρίου στο Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο.

Εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Ανωτάτου Δικαστηρίου (BGH) στην Καρλσρούη επιβεβαίωσε ότι έχει κατατεθεί προσφυγή μη αποδοχής στην αντίστοιχη υπόθεση.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης του Βρανδεμβούργου δεν θέλησε ρητά να σχολιάσει την υπόθεση, καθώς είχε συμφωνήσει να τηρήσει σιγή ιχθύος με την οικογένεια στην υπόθεση.

Το υπουργείο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την οικογένεια σχετικά με την αποζημίωση.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, το Υπουργείο Δικαιοσύνης του Βρανδεμβούργου έχει ήδη καταβάλει μια πρώτη αποζημίωση στην οικογένεια.

“Τα δικαστικά έξοδα που έχουν διεκδικηθεί μέχρι στιγμής έχουν αναληφθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης”, δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης Susanne Hoffmann (CDU) στην επιτροπή νομικών του κρατιδίου του κοινοβουλίου.

Κατά συνέπεια, έχουν καταβληθεί οι δικηγορικές αμοιβές και τα δικαστικά έξοδα για τη δικαστική αγωγή.

Η οικογένεια από το Rangsdorf φέρεται να είχε επικοινωνήσει εκ των προτέρων και πάλι με τον ιδιοκτήτη για να διαπραγματευτεί την πώληση του ακινήτου, συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού, αναφέρει το “rbb24”.

Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης δεν θέλει να πουλήσει το ακίνητο σε καμία περίπτωση.

Το υπουργείο συνεργάζεται τώρα με την οικογένεια για να προσδιορίσει την τρέχουσα αξία του οικοπέδου και του σπιτιού, δήλωσε ο Hoffmann.

“Διότι αυτή είναι η βάση για να αποφασίσουμε σχετικά με τυχόν επίσημες απαιτήσεις ευθύνης και αποζημίωσης”.

Το ακίνητο αποκτήθηκε σε πλειστηριασμό

Η οικογένεια είχε αποκτήσει το περίπου 1000 τετραγωνικών μέτρων οικόπεδο το 2010 σε πλειστηριασμό στο περιφερειακό δικαστήριο του Luckenwalde κανονικά.

Το οικόπεδο δημοπρατήθηκε επειδή ο κληρονόμος του ακινήτου είχε χρέη προς την πόλη του Φράιμπουργκ και φέρεται να μην μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του.

Αφού η οικογένεια είχε πάρει μεγάλα δάνεια και έχτισε το σπίτι της εκεί, ο κληρονόμος εμφανίστηκε και απαίτησε το οικόπεδο πίσω στο δικαστήριο.

Το περιφερειακό δικαστήριο του Πότσδαμ έκρινε τότε το 2014 ότι το περιφερειακό δικαστήριο δεν είχε αναζητήσει επαρκώς τον κληρονόμο.

Ως εκ τούτου, η αναγκαστική πώληση δεν ήταν νόμιμη και ο κληρονόμος συνέχισε να είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου. Αυτό επιβεβαιώθηκε από το OLG, το οποίο διέταξε τώρα επίσης την παράδοση του ακινήτου μαζί με αποζημίωση.

Η οικογένεια έπρεπε στη συνέχεια να ακυρώσει ένα δάνειο ύψους 280.000 ευρώ συν τόκους για το κόστος κατασκευής και να καταβάλει στον ιδιοκτήτη 6.000 ευρώ ως αποζημίωση για τη χρήση του ακινήτου, γράφει η “Berliner Kurier”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης