Η μεγαλύτερη οφθαλμαπάτη στον κόσμο βρίσκεται στο Βερολίνο (Vid)

Newsroom

Updated on:

Η Γερμανία παρέχει ακίνητα για τη στέγαση των προσφύγων

Παρά το γεγονός ότι είναι μία από τις ασφαλέστερες και πιο πράσινες συνοικίες της γερμανικής πρωτεύουσας, το Marzahn-Hellersdorf εξακολουθεί να έχει κακή φήμη. Η περιοχή συνδέεται κυρίως με ογκώδεις πολυκατοικίες (Plattenbauten) και υψηλά ποσοστά φτώχειας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία: υπάρχει πολύ μπετόν, τόσο οριζόντια όσο και κάθετα. Κοιτάξτε όμως λίγο πιο προσεκτικά, και σύντομα θα δείτε μικρά διαμάντια.

Ένα από αυτά είναι ένα τεράστιο κτίριο trompe l’oeil, μια ψευδαίσθηση που θα σας κάνει να νομίζετε ότι βρίσκεστε στο Charlottenburg αντί για αυτό.

Ένα νέο στρώμα χρώματος για μια νέα ματιά στη συνοικία

Γνωρίζοντας πολύ καλά τα αποτελέσματα των χρόνων σχεδιασμού κοινωνικών κατοικιών τύπου DDR, οι εργολάβοι ακινήτων προσπάθησαν να αλλάξουν αυτή την εικόνα.

Αυτό μπορεί να γίνει με εντελώς νέα κτίρια. Άλλες φορές, έχουν βρεθεί πιο “δημιουργικές” λύσεις.

Το 2008, οι ιδιοκτήτες μιας μεγάλης πολυκατοικίας αποφάσισαν να ανακαινίσουν τις προσόψεις και να τους δώσουν μια ιδιαίτερη νέα εμφάνιση.

Ταλαντούχοι καλλιτέχνες πέρασαν εβδομάδες δημιουργώντας μια ψευδαίσθηση στους τοίχους των κτιρίων.

Το έκαναν έτσι ώστε, από μακριά, το κτίριο να μοιάζει σαν να μεταφέρθηκαν εκεί κάποιες κατασκευές της ανώτερης τάξης Altbau.

Αυτή η οφθαλμαπάτη trompe l’oeil 1.800 τετραγωνικών μέτρων αναπαριστά τις προσόψεις διαφόρων παραδοσιακών αρχιτεκτονικών στυλ σε όλη την Ευρώπη.

Οι λεπτομέρειες είναι πραγματικά εντυπωσιακές, συμπληρωμένες με “γείτονες” που χαιρετούν ο ένας τον άλλον σε ψεύτικα μπαλκόνια.

Παγκόσμιο ρεκόρ;

Αρχικά, το έργο προέβλεπε την ανακαίνιση όλων των προσόψεων του οικοδομικού τετραγώνου με παρόμοιο τρόπο.

Αυτό θα ανερχόταν συνολικά σε 64.000 τετραγωνικά μέτρα καμβά. Αυτό θα ήταν σίγουρα ο μεγαλύτερος πίνακας ζωγραφικής στον κόσμο με διαφορά.

Δυστυχώς, ο εργολάβος χρεοκόπησε και αυτό δεν έγινε ποτέ. Ο σημερινός κάτοχος του ρεκόρ είναι ένα στην Κορέα.

Έτσι, αν και δεν είναι ο μεγαλύτερος πίνακας στον κόσμο, κατέχει σίγουρα τον τίτλο του μεγαλύτερου trompe l’oeil στον κόσμο (προς το παρόν) και αξίζει να τον επισκεφθείτε.

YouTube video

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης